Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

EMERALD

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Logo

Periode

1983 - heden

Genre

hardrock, metal

Emerald

Emerald is een heavy metalband rondom vocalist Bert Kivits en gitarist Allard Ekkel. Het geluid op hun eerste demo uit 1984 laat invloeden horen van Picture en Ozzy Osbourne. Het gitaarspel is beïnvloed door Randy Rhoads. In januari 1985 tekent de band bij het label Megaton waar later in het ...
Volledige biografie...

Bezetting

Bert Kivits   zang
Allard Ekkel   gitaar
Rudy Marissen   drums
Paul van Rijswijk (2)   gitaar
Andre Wullems   basgitaar

Overige muzikanten

Essie Zagers   basgitaar
Gert Slot   drums

Biografie Emerald

Emerald is een heavy metalband rondom vocalist Bert Kivits en gitarist Allard Ekkel. Het geluid op hun eerste demo uit 1984 laat invloeden horen van Picture en Ozzy Osbourne. Het gitaarspel is beïnvloed door Randy Rhoads. In januari 1985 tekent de band bij het label Megaton waar later in het jaar het debuutalbum Down Town verschijnt. Na het faillissement van Megaton krijgt Emerald geen nieuwe platendeal en houden de bandleden het eind jaren tachtig voor gezien. Vanaf 1998 is er hernieuwde interesse in de band. De track D-Day van het debuutalbum komt op een Duitse compilatie terecht en het Duitse label Iron Glory Records brengt het debuut opnieuw uit, op cd onder de titel Iron On Iron. Emerald speelt in 2002 op het Heavy Metal Maniacs Festival, waarna een tournee volgt in Duitsland. In 2009 speelt Emerald tijdens het festival Up The Hammers in Athene en in juni 2010 neemt de band een nieuw nummer op voor een compilatie bij het Poolse blad Hard Rocker. In de periode 2010-2011 tourt de band door Spanje, Zweden en Griekenland. Niet te verwarren met de symfonische rockband Emerald en de Zwitserse band Emerald.

Discografie Emerald

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Emerald

Audio/Video Emerald

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer