Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

EMERGENCY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1987 - 1989

Genre

hardrock

Emergency

Emergency is een hardrockformatie die wordt vergeleken met Bon Jovi en Europe.
Volledige biografie...

Bezetting

Coen Van Hoof   toetsinstrumenten
Hedwig Spijkers   drums
Pete Lovell   zang
Frans Limonard   gitaar
Jos Antonissen   basgitaar

Overige muzikanten

Ernst Van Ee   drums

Biografie Emergency

Emergency is een hardrockformatie die wordt vergeleken met Bon Jovi en Europe.

1983 - 1985

Jos Antonissen en Frans Limonard vormen samen met drummer Ad van Os, zanger Jan van Dun en gitarist Peter Verschuren de Brabantse hardrockformatie Rancid. Na vertrek van Verschuren naar Vengeance valt de band uit elkaar. Antonissen en Limonard besluiten een andere, meer melodieuze richting op te gaan. De nieuwe band wordt aangevuld met de uit België afkomstige toetsenist Coen van Hoof, drummer Hedwig Spijkers en de uit Picture afkomstige Pete Lovell.

Picture Vengeance

1986

In april wordt de band gedoopt tot Emergency. Met hulp van Henk van Antwerpen (ex-manager van zowel Picture als Vengeance) weet de groep in zeer korte tijd de aandacht op zich te vestigen. Al een half jaar later mag de band zich verheugen op een platendeal bij BMG-Ariola. Producer van het debuutalbum wordt Erwin Musper, die ondermeer verantwoordelijk is voor het geluid op de plaat van Zinatra.

Erwin Musper Zinatra

1987 - 1988

Halverwege het jaar starten de opnamen voor het eerste album. Na een aantal sessies in de ML-studio in Den Haag worden de laatste partijen gespeeld en gezongen in de Wisseloordstudio. Daar vindt ook de eindmix plaats.

1989

Het tien nummers tellende Martial Law komt aan het begin van het jaar uit. De pers vergelijkt Emergency met internationale grootheden als Europe en Bon Jovi. Muziekblad Aardschok noemt Martial Law 'een solide plaat met naast vrolijke 'niemendalletje' enkele opmerkelijke composities'. Regelmatig is de band te gast bij radioprogramma's als Hollands Glorie en Vara's Vuurwerk. De single Hiding In The Shadow wordt echter geen hit. Ook de tweede single, de ballad Please Say Please Me, wordt niet het succes waar de band op hoopt. Hedwig Spijkers houdt het voor gezien. Hij wordt vervangen door Ernst van Ee (ex-Helloise). Nog enige tijd tourt de band door het land, maar als er nummers geschreven moeten worden voor de tweede cd blijken de muzikale voorkeuren niet meer overeen te komen. De cd komt er niet en de bandleden heffen Emergency op.

Helloïse

Discografie Emergency

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Emergency

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer