Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ENSEMBLE ZWART WIT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Ensemble Zwart Wit in 2006

Periode

2006 - 2007

Genre

amusementsmuziek, coverbands, Nederlandstalig

Ensemble Zwart Wit

Ensemble Zwart Wit is een gelegenheidsformatie uit Den Haag, opgericht naar aanleiding van het boek Muziek In Zwart-Wit van Cor Gout (Trespassers W). In het boek staan zestien interviews met pioniers van de Nederlandse lichte muziek. Gout werkt met muzikant John van Markwijk (1960-2013) aan jazzy arrangementen van enkele parels ...
Volledige biografie...

Bezetting

John van Markwijk   gitaar, zang
Cor Gout   zang
Peter Bos   drums, zang
Ab Bol   contrabas
Annelies van Markwijk   zang

Genoemd in de biografie van

2006   Trespassers W
2011   Rogier van Otterloo
2011   Rogier van Otterloo

Biografie Ensemble Zwart Wit

Ensemble Zwart Wit is een gelegenheidsformatie uit Den Haag, opgericht naar aanleiding van het boek Muziek In Zwart-Wit van Cor Gout (Trespassers W). In het boek staan zestien interviews met pioniers van de Nederlandse lichte muziek. Gout werkt met muzikant John van Markwijk (1960-2013) aan jazzy arrangementen van enkele parels uit het lichte genre en speelt die met een klein combo op Haagse locaties, zoals tijdens de Pasar Malam Besar en het Zeeheldenfestival. Op het repertoire onder meer In De Bus Van Bussum Naar Naarden, Weekend In Scheveningen, Vanavond Om Kwart Over Zes Ben Ik Vrij, Mijn Eerste en Er Hangt Een Paardenhoofdstel Aan De Muur.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Ensemble Zwart Wit

Audio/Video Ensemble Zwart Wit

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer