Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ERIC CYCLE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Eric Cycle

Periode

1990 - heden

Genre

house

Eric Cycle

Erik van Putten alias Eric Cycle uit Utrecht maakt deel uit van de Nederlandse housepioniers House of Venus en Quazar. Daarna werkt hij onder namen als Cycle en Bossa Nova solo als DJ, producer en remixer en is hij in diverse projecten actief waaronder Jibaros (samen met Eric de Man), ...
Volledige biografie...

Bezetting

Erik van Putten   basgitaar, elektronica, producer, remixer

Genoemd in de biografie van

1992   Maarten van der Vleuten
1993   Quazar

Biografie Eric Cycle

Erik van Putten alias Eric Cycle uit Utrecht maakt deel uit van de Nederlandse housepioniers House of Venus en Quazar. Daarna werkt hij onder namen als Cycle en Bossa Nova solo als DJ, producer en remixer en is hij in diverse projecten actief waaronder Jibaros (samen met Eric de Man), The Hug Club (met Frederick Borgesius), Cb5 en Certain Tracks (met Frederik Borgesius en Sekander 'Pako' Raisani) en Lovecycle (met onder meer zangeres Jazmin Saavedra).

Discografie Eric Cycle

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Eric Cycle

Audio/Video Eric Cycle

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer