Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ESCUTCHEON

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Escutcheon

Periode

1996 - heden

Genre

deathmetal

Online

Officiële website

Escutcheon

Escutcheon is een melodieuze death metalband uit het oosten van Nederland met een geluid dat vergelijkbaar is met At The Gates, Eucharist en In Flames. In 2002 verschijnt in eigen beheer het debuutalbum Unexplained Deep Space Phenomenon. Escutcheon deelt het podium met onder anderen Pungent Stench, Pleurisy en Altar en ...
Volledige biografie...

Bezetting

Herman Hofman   zang
Alwin Zuur   gitaar
Daniël Centiago   drums
Guido de Jongh   gitaar
Harry Kettelarij   basgitaar

Overige muzikanten

Floris Velthuis   drums
Rogier van Acken   drums
Joeri Timmerman   drums
Iwan Heskamp   gitaar
Erik Visser (2)   gitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2010   Asphyx

Biografie Escutcheon

Escutcheon is een melodieuze death metalband uit het oosten van Nederland met een geluid dat vergelijkbaar is met At The Gates, Eucharist en In Flames. In 2002 verschijnt in eigen beheer het debuutalbum Unexplained Deep Space Phenomenon. Escutcheon deelt het podium met onder anderen Pungent Stench, Pleurisy en Altar en doet een aantal internationale tournees met onder andere Sudden Death. Na een stille periode tussen 2005 en 2007 gaan de bandleden weer verder en worden eind 2007 nieuwe nummers opgenomen voor het album Battle Order. Gitarist Alwin Zuur speelt vanaf 2010 ook bas in Asphyx.

Discografie Escutcheon

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Escutcheon

Audio/Video Escutcheon

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer