Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ESMEE DENTERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Esmée Denters

Periode

23-11-1988 - heden

Genre

R&B, zang

Online

Facebook

Esmée Denters

Zangeres Esmée Denters uit Oosterbeek wordt op jonge leeftijd binnen korte tijd wereldberoemd dankzij de liedjes die ze achterlaat op de videowebsite YouTube. Miljoenen bezoekers van de site bekijken haar filmpjes waarna Amerikaanse labels interesse tonen. Esmée tekent in juni 2007 bij Tennman Records en is daarmee de eerste artiest ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

2016   Ronald Molendijk

Biografie Esmée Denters

Zangeres Esmée Denters uit Oosterbeek wordt op jonge leeftijd binnen korte tijd wereldberoemd dankzij de liedjes die ze achterlaat op de videowebsite YouTube. Miljoenen bezoekers van de site bekijken haar filmpjes waarna Amerikaanse labels interesse tonen. Esmée tekent in juni 2007 bij Tennman Records en is daarmee de eerste artiest op het label van de internationale popster Justin Timberlake. Samen met hem werkt ze aan haar debuutalbum Outta Here dat in mei 2009 verschijnt.

2005 - 2006

Esmée Denters (Oosterbeek, 23 november 1988) doet in 2005 mee aan het televisieprogramma Popstars - The Rivals, maar wordt al in de eerste ronde uitgeschakeld. De zangeres neemt in haar slaapkamer zichzelf op met een webcam en zingt mee met hits van o.a. Alicia Keys, Beyoncé, Goo Goo Dolls, Destiny's Child, Christina Aguilera, Otis Redding, Justin Timberlake, Natasha Bedingfield en John Legend, aangevuld met eigen werk waaronder het liedje Anything Is Possible. Ze plaatst de filmpjes op de internationaal populaire videowebsite YouTube.

2007

De uitvoeringen van Denters zijn wereldwijd een ongekend succes en in februari zijn haar video's meer dan acht miljoen maal op YouTube bekeken. Het aantal loopt verder uit tot boven de twintig miljoen. De doorbraak van Denters is nationaal nieuws en de zangeres is te gast in diverse Nederlandse televisieprogramma's. Ook de Amerikaanse muziekindustrie is nieuwsgierig. Onder hoede van de Amerikaanse manager Jonathan Berhane maakt Denters de grote oversteek. Ze wordt uitgenodigd voor een optreden tijdens een feest van People Magazine, het grote muziekvakblad Billboard zet haar op de voorpagina en de zangeres vertrekt in maart naar de Verenigde Staten voor gesprekken met een platenmaatschappij. Ze neemt enkele liedjes op in een Amerikaanse studio met producer Billy Mann van A&M Records, waaronder een liedje dat is geschreven door Kelly Rowland van Destiny's Child. In juni tekent Denters een platencontract bij Tennman Records. Ze is daarmee de eerste artiest op het label van de internationale ster Justin Timberlake. Het filmpje waarin ze door Timberlake op piano wordt begeleid, in een uitvoering van diens What Goes Around, wordt binnen een week drie miljoen maal gezien. De zangeres staat in het voorprogramma van Timberlake tijdens zijn Europese tournee. Op 16 juni doet Denters op de middenstip in de ArenA te Amsterdam haar eerste officiële optreden ooit, begeleid door twee achtergrondzangeressen, een gitarist en een DJ. De rest van de maand is ze te zien in Stockholm, Oslo, Kopenhagen, Gotenburg en Antwerpen en in juli vijf maal in de O2 Arena te Londen. Vanaf de zomer werken Denters en Timberlake aan songmateriaal voor haar eerste album. Tussen de schrijfsessies door wordt de zangeres in november uitgenodigd in The Oprah Winfrey Show.

2008 - 2009

Esmée Denters Geholpen door songschrijvers en producers als Ryan Tedder (Leona Lewis, Natasha Bedingfield), Toby Gad (Beyoncé, Fergie), Hannon Lane (Timbaland), Mike Elizondo (Dr. Dre, Eminem), Mark Taylor (Cher, Britney Spears, Nelly Furtado) en Stargate (Rihanna, Chris Brown) werken de zangeres en Timberlake verder aan haar album. Een van de gastmuzikanten is bassist Pino Palladino (o.a. Paul Young). De opbrengsten van de single Follow My Lead van Justin Timberlake 'featuring' Esmée Denters gaan naar de Shriners Hospitals For Children. Af en toe is er tijd voor speciale optredens waaronder eentje in juli op de Bahama's tijdens het jaarlijkse feest van People Magazine. Op 22 november 2008 is de zangeres een van de optredende artiesten tijdens YouTube Live in San Francisco. Esmée Denters en haar twee danseressen Alison en Brit gaan vanaf 24 april tot en met 17 mei 2009 op Europese tournee met de Spaans zanger Enrique Iglesias (zoon van Julio Iglesias) voor optredens in achtereenvolgens Wit-Rusland, Litouwen, Letland, Estland, Finland, Denemarken, Frankrijk, Nederland (Ahoy' Rotterdam op 5 mei), Groot-Brittannië, Ierland en België. Denters' debuutalbum Outta Here verschijnt op 22 mei 2009. Eind mei zijn haar filmpjes op YouTube meer dan 100 miljoen keer bezocht. Esmée wint op 4 juli twee TMF Awards: in de categorie Beste Vrouwelijke Artiest plus de Superchart Award, een prijs voor de artiest die het langst in de hitlijst van TMF staat. Ze wint in oktober de MTV Europe Music Awards, in de categorie Beste Nederlandse en Belgische Nieuwkomer.

2010

Tijdens de uitreiking van de TMF Awards, op 26 juni in Enschede, wint Esmée Denters in de categorie Beste Vrouw.

2011 - 2012

Het YouTube-kanaal van de zangeres wordt door YouTube verwijderd vanwege het overtreden van auteursrechten. Om die reden plaatst de zangeres een tijd geen filmpjes meer. Denters werkt vanuit Londen verder aan haar muzikale carrière. In november 2012 brengt ze samen met het jonge dancetalent Erik Arbores een single uit ten behoeve van dance4life, de organisatie die samen met jongeren werkt aan een wereld zonder hiv en aids.

Erik Arbores

2013

Het eerstvolgende filmpje op haar nieuwe YouTube-kanaal is in januari een versie van Chris Browns nummer Crawl, uitgevoerd samen met de Amerikaanse band The New Velvet.

2015

Esmée Denters woont nog altijd in Londen, maar ze heeft geen platencontract meer en werkt in een ijssalon. In januari doet mee aan de "blind auditions" van The Voice UK van de BBC. Ze komt terecht in het team van de Amerikaanse superster Will.i.am. Vervolgens overleeft ze de tweede ronde ("the battle") maar moet ze na de derde ronde ("the knockouts") het programma verlaten.

Discografie Esmée Denters

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Esmée Denters

Audio/Video Esmée Denters

Video Esmée Denters

Esmée Denters & The New V...
Esmée Denters & The New Velvet "Crawl" (Chris Brown)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Esmée Denters & The New Velvet "Crawl" (Chris Brown)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer