Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FRANK AFFOLTER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Hold On

Periode

14-11-1957 - heden

Genre

componist, filmmuziek, musical, piano, pop

Online

Officiƫle website

Frank Affolter

Frank Affolter scoort in 1986 een hit met de single The Way To Love. Dankzij Eddy Ouwens is hij in de gelegenheid in 1996 zijn eerste soloalbum Hold On uit te brengen. Hij is daarnaast vooral bekend als songschrijver en producent. Na een studiejaar in de Verenigde Staten begeleidt hij ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, piano

Genoemd in de biografie van

1977   Heddy Lester

Biografie Frank Affolter

Frank Affolter scoort in 1986 een hit met de single The Way To Love. Dankzij Eddy Ouwens is hij in de gelegenheid in 1996 zijn eerste soloalbum Hold On uit te brengen. Hij is daarnaast vooral bekend als songschrijver en producent. Na een studiejaar in de Verenigde Staten begeleidt hij zijn zus Heddy Lester op piano. In 1977 schrijft hij samen met Wim Hogenkamp De Mallemolen, het liedje waarmee Heddy Lester de twaalfde plaats bereikt tijdens het Eurovisiesongfestival. Affolter en Hogenkamp schrijven diverse soloprogramma's voor de zangeres. Als Niemand Het Doet wint in 1979 de Pall Mall Export Prijs. Frank Affolter zingt de Nederlandse titelsong van de Amerikaanse animatieserie DuckTales. In 1991 componeert hij de muziek voor Gouden Kalf-winnaar De Tranen Van Maria Machita, de volledig gezongen afstudeerfilm van Paul Ruven, met naast Heddy Lester ook rollen voor Ellen ten Damme en Jacques Herb. De componist schrijft en produceert in 1993 het antiracismelied Samen Verder. Na enkele musicals voor amateurkoren, componeert hij in 2003 zijn eerste professionele musical Alleen Op De Wereld. De teksten zijn van Ivo de Wijs. Het levert hem samen met actrice Hilke Bierman een nominatie op voor de John Kraaijkamp Musical Award 2004. Meerdere musicals volgen: Merlijn En Het Mysterie Van Koning Arthur (2005) met Bert Simhoffer als Merlijn, 10 Duizend Zakdoeken (2007), een hommage aan zijn ouders, die tijdens de Tweede Wereldoorlog beiden het Concentratiekamp Vught overleefden, en The Elephant Man (2009).

Discografie Frank Affolter

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Frank Affolter

Audio/Video Frank Affolter

Video Frank Affolter

Samen Verder
Samen Verder
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Samen Verder

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer