Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

G-SPOTT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1999 - heden

Genre

club, DJ, house, trance

Pseudoniemen

Out Now

G-Spott

G-Spott scoort grote hits met vrolijk klinkende trance. Hij werkt regelmatig samen met DJ Jose en is medeoprichter van het label Zapp Recordings.
Volledige biografie...

Bezetting

Richard van Schooneveld   producer

Overige muzikanten

Matthew David Kerkhoff   draaitafels, producer

Genoemd in de biografie van

1998   DJ Jose

Biografie G-Spott

G-Spott scoort grote hits met vrolijk klinkende trance. Hij werkt regelmatig samen met DJ Jose en is medeoprichter van het label Zapp Recordings.

1997 - 2004

Richard van Schooneveld doet in de zomer van 1997 zijn eerste optreden onder de naam G-Spott. In de eerste jaren werkt hij samen met de Haarlemmer Matthew Dekay (Matthew David Kerkhoff). Na enkele singles gaat Dekay solo verder met progressive. De in Almere woonachtige Van Schooneveld blijft als G-Spott hitgevoelige singels produceren. Vanaf februari 2003 treedt hij niet meer op als live-act, maar exclusief als DJ. Hij draait op grote festivals als Impulz en Dance Valley en werkt regelmatig samen met DJ Jose. Tevens richt hij samen met Reinold Hoogendoorn zijn eigen label Zapp Recordings op en produceert hij voor andere acts zoals DJ Jean. G-Spott wordt tweemaal genomineerd voor een TMF Award in de categorie Beste Dance Act Nationaal.

DJ Jose

2005 - 2007

Make Me Scream is de eerste trancesingle van G-Spott met het project Richard Durand. Onder die naam maakt hij ook remixen van Tiësto's tracks Lethal Industry en Flight 643. Het succes van Richard Durand doet Richard van Schooneveld in oktober 2007 besluiten afstand te nemen van G-Spott, wat in de praktijk betekent dat hij op de achtergrond nog wel als producer verantwoordelijk blijft voor G-Spott, maar dat hij niet meer het gezicht van deze act is.

DJ Tiësto Richard Durand

Discografie G-Spott

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video G-Spott

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer