Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GARE DU NORD

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Gare Du Nord in 2011

Periode

2001 - heden

Genre

lounge

Online

Officiële website

Gare du Nord

Gare du Nord is een Nederlands/Belgisch loungeduo dat bestaat uit Doc (Ferdy Lancee) en Inca (Barend Fransen), vanaf 2007 aangevuld met zangeres Dorona Alberti.
Volledige biografie...

Bezetting

Barend Fransen   saxofoon, zang
Ferdy Dousenbach   gitaar, zang
Dorona Alberti   zang

Overige muzikanten

Oscar Stone   drums
Frank Di Angelis   basgitaar
Jan van Duikeren   trompet
Paul Ensink   saxofoon
Aron Raams   gitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2001   Ferdy Lancee

Biografie Gare du Nord

Gare du Nord is een Nederlands/Belgisch loungeduo dat bestaat uit Doc (Ferdy Lancee) en Inca (Barend Fransen), vanaf 2007 aangevuld met zangeres Dorona Alberti.

2001 - 2005

Ferdy Lancee (echte achternaam: Dousenbach) en de Belgische saxofonist Barend Fransen beginnen hun samenwerking in 2001 naar aanleiding van een soundtrack voor een eenmalige loungeavond in België. De muziek komt in handen van de grote independent Play It Again Sam in Brussel wat leidt tot de albums (In Search Of) Excellounge (2001) en Kind Of Cool (2002). Enkele nummers komen later terecht op de soundtrack van de serie Six Feet Under en de speelfilm Ghost Rider (uitgebracht in 2007). In 2003 gaat Gare du Nord met een negen man sterke band op tournee door Nederland en Rusland. CNN maakt bezwaar tegen de track Dark Chill op het album Kind Of Cool. Het nummer bevat namelijk een toespraak van de Amerikaanse president George W. Bush zonder dat door toestemming is gevraagd bij het Amerikaanse nieuwsstation. Persing van het album wordt voor onbepaalde tijd gestaakt aangezien songschrijvers Barend Fransen en Ferdi Lancee Dark Chill niet willen verwijderen van het album. In de eigen Cell4-Studio in Nederland wordt het derde album Club Gare du Nord (2005) opgenomen. Op die plaat wordt het duo terzijde gestaan door o.a. de Franse jazztrompetist Erik Truffaz en de gospelzangers van het Amerikaanse Imani Fellowship Choir.

Ferdy Lancee

2006

Gare du Nord Op 12 januari tijdens Eurosonic te Groningen start de Underground Station Tour 2006 van Gare du Nord. Het duo verzorgt de soundtrack voor Stout, het boek van Heleen van Royen en Marlies Dekkers.

2007

Gare du Nord Gare du Nord neemt samen met de Britse zanger Paul Carrack de single Ride On op. Het nummer staat ook op het album Sex 'n' Jazz (mei). Het vierde album van Gare du Nord is het eerste deel van een 'love trilogie'. Naast Carrack bevat de plaat vocale gastbijdragen van de van oorsprong Italiaanse zangeres Dorona Alberti en soulzanger Marvin Gaye in het nummer You're My Medicine dat ook te horen in Sexual Healing, een Amerikaanse biografische speelfilm van regisseur Lauren Goodman over de laatste levensjaren van Marvin Gaye (1939-1984). You're My Medicine verschijnt ook op single. Op 28 april ontvangt Gare du Nord uit handen van radiomaker Daniël Dekker een gouden plaat voor het debuutalbum (In Search Of) Excellounge. In het seizoen 2007/2008 gaat het duo op pad met de Theater Tour Sex 'n' Jazz. De succesvolle verkoop van Sex 'n' Jazz levert het duo in oktober een tweede gouden plaat op. Gare Du Nord krijgt de plaat uit handen van modeontwerpster Marlies Dekkers. Op 15 oktober verschijnt de Gold Edition van Sex 'n' Jazz met daarop zes nieuw opgenomen songs.

2009

Sex 'n' Jazz staat in april 82 weken genoteerde album in de Album Top 100. Deze prestatie levert het duo in mei een dubbel platina plaat op. Het mixalbum Jazz In The City heeft ondertussen de gouden status bereikt. Op 15 mei verschijnt via Blue Note/EMI een het volgende album Love For Lunch met dertien tracks die zijn geïnspireerd door James Bond.

2010

Gare du Nord in 2010 Het album Kind Of Cool uit 2002 wordt heruitgebracht, inclusief het eerder door CNN gewraakte fragment uit de toespraak van president Bush. Op 19 november presenteert Gare du Nord in 013 te Tilburg de cd Greatest Hits. Dit zesde album verzamelt alle succes uit de periode 2001-2010, aangevuld met de single Christmas Every Day.

2011

Gare Du Nord in 2011 Op 6 mei 2011 ontvangt Gare du Nord tijdens het Gronau JazzFest in Duitsland een gouden plaat voor Kind Of Cool. De zwangerschap van zangeres Dorona Alberti en de bevalling eind juli van haar zoon zijn inspiratie voor het album Lilywhite Soul (oktober). De nieuwe nummers vormen de basis van de tournee van Gare du Nord die start op 28 oktober in De Vorstin te Hilversum en wordt afgesloten op 25 mei 2012 in het Muziekgebouw te Eindhoven. Het eerste deel van de tournee speelt zich af in de grotere Nederlandse popclubs, het tweede deel in schouwburgen en theaters. De band bestaat live verder uit gitarist Aron Raams, saxofonist Paul Ensink, toetsenist Arthur Antoine, drummer Oscar Stone en bassist Frank Di Angelis.

2012

Gare du Nord in 2012 Garde du Nord neemt het album Rendezvous 8:02 op in Parijs. De trompetbijdragen zijn van Jan van Duikeren en de Fransman Erik Truffaz. Met twee tracks van de cd doet de band een gooi naar een plek op de soundtrack van Quentin Tarantino's spaghettiwestern Django Unchained. Op een nieuwe versie van het nummer Pablo’s Blues zijn archiefopnamen verwerkt van blueslegende Robert Johnson. In de maanden mei en juni tourt Gare du Nord door Nederland en België. In het najaar verschijnt het livealbum Lifesexy.

2013

De Lifesexy Dutch Tour brengt Gare Du Nord in 40 Nederlandse steden. Tijdens de tournee speelt de band in zowel theaters als popzalen.

Discografie Gare du Nord

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Gare du Nord

Audio/Video Gare du Nord

Video Gare du Nord

Too close to see
Too close to see
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Too close to see

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer