Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GEKRULD HAAGS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Gekruld Haags

Periode

2008 - heden

Genre

luisterlied, Nederlandstalig

Gekruld Haags

Gekruld Haags vertolkt repertoire dat bestaat uit meerstemmige, typisch Haagse liedjes en liedjes over Den Haag. Het trio bestaat uit zanger/verteller Cor Gout en drummer Peter Bos uit Trespassers W samen met gitarist/pianist John van Markwijk uit De Ideale Schoonzonen. Ze spelen zowel eigen composities als bewerkte nummers, zoals Patsy ...
Volledige biografie...

Bezetting

Peter Bos   drums, zang
Cor Gout   zang
John van Markwijk   gitaar, piano, zang

Genoemd in de biografie van

2009   Trespassers W
2011   Rogier van Otterloo

Biografie Gekruld Haags

Gekruld Haags vertolkt repertoire dat bestaat uit meerstemmige, typisch Haagse liedjes en liedjes over Den Haag. Het trio bestaat uit zanger/verteller Cor Gout en drummer Peter Bos uit Trespassers W samen met gitarist/pianist John van Markwijk uit De Ideale Schoonzonen. Ze spelen zowel eigen composities als bewerkte nummers, zoals Patsy van Hagenaar Rein de Vries en een vertaling van Venus met de levensgeschiedenis van Robbie van Leeuwen. Van Markwijk overlijdt geheel onverwacht op 6 april 2013 op 52-jarige leeftijd.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Gekruld Haags

Audio/Video Gekruld Haags

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer