Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GO BACK TO THE ZOO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Go Back To The Zoo

Periode

2006 - 2015

Genre

alternative, rock

Online

Officiële website

Go Back To The Zoo

Go Back To The Zoo is een stevige, melodieuze gitaarband uit Amsterdam.
Volledige biografie...

Bezetting

Cas Hieltjes   gitaar, zang
Teun Hieltjes   gitaar
Bram Kniest   drums
Lars Kroon   basgitaar

Genoemd in de biografie van

2012   J.B. Meijers
2015   Fresku

Biografie Go Back To The Zoo

Go Back To The Zoo is een stevige, melodieuze gitaarband uit Amsterdam.

2005 - 2007

Zanger/gitarist Cas Hieltjes, gitarist Teun Hieltjes uit de Nijmeegse band The Pax en drummer Bram Kniest ontmoeten Lars Kroon in de december 2005 terwijl ze in de rij staan voor kaartjes voor een concert van The Strokes. Het klikt en de basis voor Go Back To The Zoo is gelegd. Kroon leert zichzelf basgitaar spelen en het kwartet werkt in de kelder van een grachtenpand in Utrecht aan songmateriaal.

The Pax

2008 - 2009

De eerste demo van Go Back To The Zoo wordt in april 2008 opgenomen door Torre Florim van De Staat. De demo wordt in het voorjaar van 2009 direct opgepikt door de media en Serious Talent bij radiozender 3FM, Hollandse Nieuwe bij website 3voor12.nl en Local Hero bij het muziekblad LiveXS. De band speelt het nummer Beam Me Up prime time in het populaire culturele praatprogramma Wereld Draait Door. Het liedje wordt gebruikt in een internationale internetreclamecampagne van het merk Nike. Go Back To The Zoo tekent bij Universal en brengt de single Electric uit.

De Staat

2010

Go Back To The Zoo maakt indruk op het festival Noorderslag in Groningen en Electric wordt in januari een bescheiden hit. Het debuutalbum Benny Blisto (augustus) roept vergelijkingen op met The Libertines en Franz Ferdinand. De songteksten verwijzen regelmatig naar literatuur en beeldende kunst. Go Back To The Zoo speelt op meerdere zomerfestivals en staat op 22 augustus op Lowlands. In het najaar volgt een uitgebreide Nederlandse clubtournee.

2011

Go Back To The Zoo is 15 januari de afsluitende act in de grote Buma Cultuur Zaal tijdens de 25ste editie van Noorderslag in Groningen. Op 14 april, tijdens de uitreiking van de 3FM Awards in Amsterdam, wint de band in twee categorieën: Beste Band en Beste Artiest Rock. Tijdens de 42ste editie van Pinkpop, van 11 tot en met 13 juni in Landgraaf, speelt Go Back To The Zoo op maandagmiddag op het hoofdpodium. De band prijkt op de cover van het augustusnummer van muziekblad Oor.

2012

De single What If is de titelsong van de speelfilm Black Out (première: 26 januari), een actiekomedie van regisseur Arne Toonen met rollen van onder meer Willie Wartaal (De Jeugd Van Tegenwoordig), Kempi en zussen Birgit en Katja Schuurman. Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de 3FM Awards, op 12 april in Amsterdam, wint Go Back To The Zoo in twee categorieën: Beste Band en Artiest Rock. In dezelfde periode verschijnt hun tweede album Shake A Wave. De cd is opgenomen in de ICP Studios te Brussel en geproduceerd door JB Meijers en Dennis van Leeuwen (Kane).

J.B. Meijers Kane

2013

In maart doet de band een kleine clubtour door Duitsland. In juli komt de single Charlene uit, het wordt door radiostation 3FM uitgeroepen to megahit. De bijbehorende videoclip is interactief.De clip is alleen te bekijken als de webcam is ingeschakelt die vervolgens de reactie op de video filmt. In oktober speelt de band in Moskou.

2014

In februari komt het derde album Zoo uit. Bij de release doet de band een grote clubtour door Nederland.

2015 - 2016

Begin 2016 maken de bandleden bekend dat ze verder gaan onder de naam St. Tropez. Het eerste optreden van St. Tropez vindt plaats tijdens het festival Noorderslag in Groningen.

Discografie Go Back To The Zoo

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Go Back To The Zoo

Audio/Video Go Back To The Zoo

Video Go Back To The Zoo

Go Back To The Zoo - What...
Go Back To The Zoo - What If
Go Back To The Zoo - Some...
Go Back To The Zoo - Somebody Else
Go Back To The Zoo - Beam...
Go Back To The Zoo - Beam Me Up (official video)
Go back To The Zoo - Hey DJ
Go back To The Zoo - Hey DJ
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Go Back To The Zoo - Somebody Else

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer