Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GODDESS OF DESIRE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Goddess Of Desire

Periode

1995 - 2009

Genre

black metal, metal

Goddess Of Desire

Traditionele metalband, ook wel G.O.D. genoemd, die halverwege de jaren negentig met een macabere en sexueel getinte podiumpresentatie (met vrouwelijke strippers) bekendheid vergaart.
Volledige biografie...

Bezetting

Lord Arydon   gitaar, zang
Count August   basgitaar, zang
The Bastard   drums
Cape Fear   gitaar

Overige muzikanten

Edwin Fölsche   gitaar
Maarten Luijsterburg   drums
Delilah  
Grev Drake   gitaar, zang
Emperor Mark   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1992   Hammerhawk
1996   Pentacle

Biografie Goddess Of Desire

Traditionele metalband, ook wel G.O.D. genoemd, die halverwege de jaren negentig met een macabere en sexueel getinte podiumpresentatie (met vrouwelijke strippers) bekendheid vergaart.

1995

In februari wordt G.O.D. in het Noord-Hollandse Bergen opgericht. De band wordt dan gevormd door Count August (zang, basgitaar), Grev Drake (gitaar), Lord Vulture (gitaar), Emperor Mark (drums) en Lilith en Delilah die voor de 'female effects' zorgen. In eerste instantie richt G.O.D. zich op het spelen van nummers van bekende metalbands als Venom, Slayer en Hellhammer. Dit alles ondersteund door een podiumact met rook, bommen, vuur, corpsepaint en de typerende metal-outfits die de muzikanten dragen. Mede hierdoor weet de band de aandacht te trekken van de televisiezender RTL 4, die een programma rond G.O.D. uitzendt.

1996

Goddess Of Desire Eind januari doet G.O.D. een aantal grotere zalen in Nederland aan als voorprogramma van de Amerikaanse theatermetalact GWAR. Ondertussen werkt het gezelschap aan eigen materiaal. De band krijgt een kleine tegenslag te verwerken als gitarist Lord Vulture (Edwin Fölsche) in april naar de band Pentacle overstapt. G.O.D. besluit als vijftal verder te gaan en neemt een cd op met uitsluitend eigen nummers. Dit debuut, getiteld Let Us Win This War, wordt in december uitgebracht via een éénmalig contract met Shivadarshana Records.

Pentacle

1997

Goddess Of Desire treedt op met bands als Rockbitch, Destruction, GWAR en Gorefest. In mei speelt de band op het Dynamo Open Air Festival met Satyricon, Dimmu Borgir en Occult. Van het concert verschijnt de video Blasphemic Beer.

1998

In januari tourt G.O.D. als headliner door Duitsland. In de zomer staat de band onder meer op het Wacken Open Air-festival in Duitsland. Het optreden komt in november op video uit. De band maakt (zonder platencontract) opnamen voor het album Symbol Of Triumph.

1999

Aan het begin van het jaar tekent Goddess Of Desire een contract bij het Duitse kantoor van Metal Blade. De cd/lp Symbol Of Triumph komt in april uit. Drummer Emperor Mark verlaat de band en wordt opgevolgd door de voormalige drummer van L.W.S. Inc. Hij luistert naar de naam Master Blaster. Inmiddels is Goddess Of Desire uitgebreidt met gitarist Lord Arydon en heeft de band in Medusa een derde danseres gevonden. De band is vooral in Duitsland populair. Men treedt daar dan ook veelvuldig op. Aan het eind van het jaar tourt Goddess Of Desire er met Sodom en Tankard.

L.W.S. Inc

2001

De groep neemt nummers op voor een Motörhead-tribute.

2002 - 2004

Het derde album heet Conquerors Divine, een meer melodieuze plaat dan de voorgangers. Goddess Of Desire speelt op diverse festivals, waaronder With Full Force Festival, Bang Your Head Revisited en de pre-party van Wâldrock 2003. De groep werkt aan het vierde album. In 2004 voegt gitarist Cape Fear zich bij de band.

2005

Goddess Of Desire De derde show, na Erotica en Hell On Earth, heet Warrior Goddesses, een macaber programma omringd door schedels, kettingen, fakkels en vuurwerk. De danseressen Delilah en Diavolia dansen verkleed als 'Warrior Goddesses', zwaaiend met zwaarden en spuwend met vuur. De basisbezetting bestaat naast Count August en Lord Arydon uit drummer The Bastard. Het vierde album Awaken Pagan Gods komt uit bij Armageddon Records. De plaat is mede geproduceerd door Remco Bouwens.

2006

Vanaf maart gaat Goddess Of Desire weer uitgebreid op tournee door Nederland, België, Duitsland, Zweden, Slovenië, ditmaal met de bands Skyforger en Manegarm. Optredens die op maandag tot en met donderdag plaatsvinden zijn echter zonder de Warrior Goddesses. Op 24 oktober overlijdt voormalige drummer Maarten 'Knüppelmeister' Luijsterburg. Hij wordt slechts 25 jaar oud. Het album Awaken Pagan Gods komt dit jaar ook uit op vinyl.

2007

Na enkele optredens in Nederland (onder meer op het Groningse festival Night Of The Sick) en Duitsland staat in september een tournee gepland door Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland met de Amerikaanse thrashmetalband Hirax, maar drie dagen voordat die van start gaat blijkt de financiering niet rond. Goddess Of Desire speelt wel op 28 september een eigen show in Rock City in het Zwitserse Uster en doet twee optredens met Hirax, tijdens het Duitse festival Metal Forces (29 september) en in Boîte à Musiques in het Franse Wattrelos (30 september).

2008 - 2009

Demo-opnamen voor het vijfde album (werktitel: The Power Of Metal Compels You) leveren geen reacties op bij platenmaatschappijen. Sommige bandleden kunnen de band niet meer combineren met hun dagelijkse activiteiten. Ook het feit dat de spectaculaire vuurwerkshow vanwege veiligheidsoverwegingen niet bij elk optreden gebruikt kan worden is een extra reden om eind 2009 een punt achter Goddess Of Desire te zetten.

Discografie Goddess Of Desire

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Goddess Of Desire

Audio/Video Goddess Of Desire

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer