Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GOOD DOG HAPPY MAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Good Dog Happy Man

Periode

2007 - heden

Genre

alternative, Grote Prijs van Nederland

Online

Twitter
Officiële website

Good Dog Happy Man

Good Dog Happy Man (kortweg GDHM) is een swingende rockgroep uit Utrecht. Het geluid is verwant met Belgische alternatieve gitaargroepen aangevuld met funky elementen. In december 2007 wint de groep de Grote Prijs Van Nederland 2007. Op dezelfde avond wint bassist Crispijn Smals ook de Musicmaker Beste Muzikantenprijs 2007. De ...
Volledige biografie...

Bezetting

Vincent Smeets   drums
Crispijn Smals   basgitaar
Elmar Klijn   achtergrondzang, toetsinstrumenten
Sander Klijn   componist, gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

2008   Patrick Mühren

Biografie Good Dog Happy Man

Good Dog Happy Man (kortweg GDHM) is een swingende rockgroep uit Utrecht. Het geluid is verwant met Belgische alternatieve gitaargroepen aangevuld met funky elementen. In december 2007 wint de groep de Grote Prijs Van Nederland 2007. Op dezelfde avond wint bassist Crispijn Smals ook de Musicmaker Beste Muzikantenprijs 2007. De band speelt vervolgens uitgebreid in het clubcircuit en is onder meer te zien in Paradiso, Patronaat, Melkweg en festivals als Metropolis, De Beschaving en de Popronde. Het titelloze debuutalbum wordt opgenomen in Studio Arnold Mühren en studio The Ambassadors van Michiel Mullink en wordt gemixt door zanger, gitarist en songschrijver Sander Klijn samen met Jelle Paulusma. Frans Hendriks verzorgt de mastering.

Discografie Good Dog Happy Man

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Good Dog Happy Man

Audio/Video Good Dog Happy Man

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer