Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HAIL OF BULLETS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2006 - heden

Genre

deathmetal

Online

Officiële website

Hail Of Bullets

Hail Of Bullets is een death metalgroep, opgericht in Amersfoort door zanger Martin van Drunen (Pestilence, Asphyx), bassist Theo van Eekelen (Houwitser), drummer Ed Warby (Gorefest) en gitaristen Paul Baayens en Stephan Gebédi (Thanatos). De muziek is geïnspireerd door oude death metalbands als Autopsy, Bolt Thrower en Massacre. In de ...
Volledige biografie...

Bezetting

Paul Baayens   gitaar
Ed Warby   drums
Theo van Eekelen   basgitaar
Stephan Gebédi   gitaar
Martin van Drunen   zang

Genoemd in de biografie van

2006   Asphyx
2006   Gorefest
2006   Thanatos

Biografie Hail Of Bullets

Hail Of Bullets is een death metalgroep, opgericht in Amersfoort door zanger Martin van Drunen (Pestilence, Asphyx), bassist Theo van Eekelen (Houwitser), drummer Ed Warby (Gorefest) en gitaristen Paul Baayens en Stephan Gebédi (Thanatos). De muziek is geïnspireerd door oude death metalbands als Autopsy, Bolt Thrower en Massacre. In de zomer van 2007 neemt de groep een eerste demo op. Vervolgens tekent Hail Of Bullets bij Metal Blade waar in 2008 het album …Of Frost And War verschijnt. De teksten op het album gaan over de veldslagen aan het oostfront tijdens de Tweede Wereldoorlog. De productie is in handen van de Zweed Dan Swanö. De door Warbie zelf geproduceerde opvolger On Divine Winds (2010) gaat over de strijd in de Stille Oceaan tussen de Amerikanen en de Japanners. Het derde conceptalbum The Rommel Chronicles (2013) volgt het levensverhaal van de Duitse generaal Erwin Rommel, vanaf diens opkomst tijdens de Eerste Wereldoorlog tot aan zijn zelfmoord in oktober 1944. Het album komt de bovenste helft van de Duitse albumtop-100 terecht.

Discografie Hail Of Bullets

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Hail Of Bullets

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer