Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HANS DE JONG

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1947 - heden

Genre

banjo, country, gitaar, lapsteel, mandoline, pedalsteel

Hans de Jong

Hans de Jong is de steelgitarist van countrygroep Windfall. Daarnaast maakt hij deel uit van Winchester, Colt 45, Dusty Boots, de band van Saskia & Serge en Jimmy Lawton. In 1987 brengt hij zijn eerste soloalbum uit. In de jaren '90 is hij actief in de Belgische groep The Black ...
Volledige biografie...

Instrumenten

banjo, gitaar, lapsteel, mandoline, pedalsteel

Genoemd in de biografie van

1984   Windfall

Biografie Hans de Jong

Hans de Jong is de steelgitarist van countrygroep Windfall. Daarnaast maakt hij deel uit van Winchester, Colt 45, Dusty Boots, de band van Saskia & Serge en Jimmy Lawton. In 1987 brengt hij zijn eerste soloalbum uit. In de jaren '90 is hij actief in de Belgische groep The Black Hills Country Band. Daarnaast verzorgt hij sessiewerk voor o.a. Marco Borsato, Hans Dulfer, Hans Vermeulen, Hans van Eijk, Lee Towers, Jacques Kloes, Mieke Stemerdink, Loïs Lane, Metropole Orkest, Charlie McCoy, Jan Rot, Frédérique Spigt, Jan Rietman, Tineke Schoemaker, Monique Klemann, Grant & Forsyth, The Amazing Stroopwafels, Jody Singers en Gruppo Sportivo.

In bezetting van

Colt 45   pedalsteel
Windfall   banjo, gitaar, lapsteel, mandoline

Discografie Hans de Jong

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Hans de Jong

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer