Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HEPIE & HEPIE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Hepie & Hepie in 1981

Periode

1980 - 1989

Genre

Nederlandstalig

Hepie & Hepie

Duo in het Nederlands smartlappen-genre dat begin jaren '80 één grote hit scoort.
Volledige biografie...

Bezetting

Hepie Hiemstra   zang
Hepie Uitterdijk   zang

Genoemd in de biografie van

1976   Tom Peters
1977   De Wiko's
1980   Johan Jansen

Biografie Hepie & Hepie

Duo in het Nederlands smartlappen-genre dat begin jaren '80 één grote hit scoort.

1978

Hepie Hiemstra (6 augustus 1961), zangeres van het orkest De Wiko's, behaalt een top 40-notering met Ik zal geen traan meer om je laten.

De Wiko's

1980

Terwijl De Wiko's nog twee hitnoteringen op hun naam zetten, vormt Hiemstra samen met haar nichtje Hepie Postma het smartlappenduo Hepie & Hepie. De eerste single Ik Lig Op Mijn Kussen wordt in november hun grootste en meest bekende hit.

1981

Hepie & Hepie in 1981 Het duo scoort nog drie kleinere hits.

1983

Hiemstra zet een punt achter de samenwerking. Postma is vaak ziek en Hiemstra kan zich niet meer vinden in de gimmick van Hepie & Hepie: het repertoire, de kledingkeuze en de geringe inbreng van de twee zangeressen. Later karakteriseert ze de periode als één waarin ze veel geleerd heeft over hoe het vooral níet moet.

1989

Een telefoontje van manager en tekstschrijver Jan Zwarteveen naar Hiemstra's huis in Zwagerbosch leidt tot het opnemen van een aantal nieuwe liedjes. Ook belt Hepie & Hepie-producent Tom Peters op met de mededeling dat hij een house-versie heeft gemaakt van Ik Lig Op Mijn Kussen. In de zomer wordt het nummer een grote hit en het duo doet een half jaar lang een tournee langs verschillende discotheken in het land. Daarna pikt Hiemstra de draad van haar solocarriere weer op.

Hepie Hiemstra

1993

Hiemstra scoort een eerste hit met Zomerzon.

1995

Met de single Strauss, Meneer Strauss scoort Hiemstra in augustus een bescheiden hit.

1996

Met Hart En Ziel, Hiemstra's derde solo-album, verschijnt.

1999

De grootste hits van Hepie verschijnen op de cd Rozen Voor Hepie. Samen met Tjeerd neemt Hepie de single Tranen Liegen Niet op.

Hepie Hiemstra

2001

Hepie Hiemstra combineert het moederschap met optredens in Nederland en België en de opnamen van een nieuwe single die in het najaar wordt uitgebracht.

2004

Op 22 oktober 2004 presenteert Hepie Uitterdyk-Postma haar eerste solosingle Laat Me Even Kind Zijn. Het liedje is geproduceerd door Jan Zwarteveen die ook tekst en muziek voor zijn rekening neemt.

Hepie Uitterdijk

2007

Hepie & Hepie maken een comeback. De comebacksingle Ons Dorp bevat ook de Friese bewerking Us Doarp met een Friese tekst geschreven door Piter Wilkens. In november verschijnt het comebackalbum met de eenvoudige titel Hepie & Hepie. Naast nieuwe liedjes bevat de cd ook een aantal bewerkingen van oude successen.

Discografie Hepie & Hepie

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Hepie & Hepie

Audio/Video Hepie & Hepie

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer