Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HERMAN LIPPINKHOF

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Single cover Herman Lippinkhof En Zijn Belcanto Kwartet: 'Karavaan/Wat heb ik misdaan', 1971

Periode

1942 - heden

Genre

country, dialectpop, folk, levenslied, pop/rock, schlager

Herman Lippinkhof

Herman Lippinkhof (1942) is een zanger en liedjesschrijver uit Boekelo, een dorp in de gemeente Enschedel. Hij maakt sinds begin jaren ’70 liedjes waarbij hij als trio, kwartet of begeleid door een eigen orkest Nederlandstalige (streek)muziek en schlagers ten gehore brengt. Hij werkt onder meer samen met Henk Bernardt (begeleidingsinstrumenten) ...
Volledige biografie...

Instrumenten

tekstschrijver, zang

Biografie Herman Lippinkhof

Herman Lippinkhof (1942) is een zanger en liedjesschrijver uit Boekelo, een dorp in de gemeente Enschedel. Hij maakt sinds begin jaren ’70 liedjes waarbij hij als trio, kwartet of begeleid door een eigen orkest Nederlandstalige (streek)muziek en schlagers ten gehore brengt. Hij werkt onder meer samen met Henk Bernardt (begeleidingsinstrumenten) en Josien Velberg (zang) en The Diamond Stars.

Discografie Herman Lippinkhof

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Herman Lippinkhof

Audio/Video Herman Lippinkhof

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer