Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HERNIA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1998 - 2002

Genre

Nederlandstalig, punk

Hernia

Hernia is een rauwe Nederlandstalige punkrockband uit Amsterdam. In februari 2001 verschijnt in eigen beheer het in studio Het Koeienverhuurbedrijf opgenomen titelloze album met nummers als Trek Je Kleren Uit, Janken en Sjonnie & Anita. Hernia speelt voornamelijk in de hoofdstad en staat onder meer zes keer in Winston Kingdom ...
Volledige biografie...

Bezetting

Björn Ottenheim   drums
Mark Reijmers   zang
Seger Pijnenburg   gitaar
René Rikken   basgitaar

Genoemd in de biografie van

2000   zZz

Biografie Hernia

Hernia is een rauwe Nederlandstalige punkrockband uit Amsterdam. In februari 2001 verschijnt in eigen beheer het in studio Het Koeienverhuurbedrijf opgenomen titelloze album met nummers als Trek Je Kleren Uit, Janken en Sjonnie & Anita. Hernia speelt voornamelijk in de hoofdstad en staat onder meer zes keer in Winston Kingdom aan de Warmoesstraat. Het VPRO-programma Club Lek draait in maart 2001 meerdere keren het nummer Lekker Belangrijk en nodigt de band uit voor een livesessie. Na het uiteenvallen van de band start drummer Björn Ottenheim een internationale carrière als onderdeel van het duo zZz.

Discografie Hernia

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Hernia

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer