Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HIPS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

HiPS

Periode

1992 - 1998

Genre

jazzdance

Online

Officiële website

HiPS

HiPS is een jazzdanceformatie rondom zangeres Simone Roerade (Den Haag, 5 juni 1969), opgericht op het Rotterdams conservatorium. Na de uitgave van het debuutalbum HiPS' First is de band regelmatig te zien in het Nederlandse clubcircuit en als gast op de nationale radio in programma's als Denk Aan Henk, Volgspot ...
Volledige biografie...

Bezetting

Pieter Cossée   drums
Ronald Kool   toetsinstrumenten
Aram Kersbergen   basgitaar
Leendert Haaksma   gitaar
Simone Roerade   zang

Overige muzikanten

Iwan van Hetten  
Jeroen Rietbergen   toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

1992   Leendert Haaksma
1996   Candy Dulfer

Biografie HiPS

HiPS is een jazzdanceformatie rondom zangeres Simone Roerade (Den Haag, 5 juni 1969), opgericht op het Rotterdams conservatorium. Na de uitgave van het debuutalbum HiPS' First is de band regelmatig te zien in het Nederlandse clubcircuit en als gast op de nationale radio in programma's als Denk Aan Henk, Volgspot Live en Leidsekade Live. HiPS gaat op tournee door Zwitserland, Spanje, Scandinavië, Polen, Thailand, de Filippijnen en Spanje. In dat laatste land behaalt de single Talk To You de top 10. Het tweede album The Bigger The Better wordt geproduceerd door John Tilly. Gitarist Leendert Haaksma speelt ook in Loïs Lane. Bassist Aram Kersbergen en toetsenist Ronald Kool maken later onder meer deel uit van de band van Anouk. Na een succesvol reünieconcert van HiPS formeert Simone Roerade de band Mrs. Hips waarvan in 2010 een eerste cd verschijnt.

Discografie HiPS

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's HiPS

Audio/Video HiPS

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer