Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HOLLANDS GLORIE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1981 - 1984

Genre

Nederlandstalig, punk

Hollands Glorie

Haagse punkband met Nederlandstalige, politiek getinte teksten. Voornaamste invloeden zijn Cockney Rejects en Velvet Underground.
Volledige biografie...

Bezetting

Flip (1)   drums
Pim   basgitaar
Paul Fonderie   gitaar

Overige muzikanten

Bert Fonderie   drums

Biografie Hollands Glorie

Haagse punkband met Nederlandstalige, politiek getinte teksten. Voornaamste invloeden zijn Cockney Rejects en Velvet Underground.

1981

In 1979 lijkt de Nederlandse punk dood te zijn. In het kielzog van The Ex en de Rondos volgt er echter een nieuwe lichting punkbands met als Haagse vertegenwoordigers Ketchup en BVD. Als deze bands het in 1980 voor gezien houden besluiten zanger Marco van BVD en bassist Pim en gitarist Paul Wessels van Ketchup de krachten te bundelen. Als drummer Flip zich bij het drietal voegt is Hollands Glorie compleet. De Nederlandstalige teksten van zanger Marco handelen over de politiek en over de verrotte punkscene in Nederland. Twee nummers van het eerste optreden van de groep in Alkmaar komen terecht op de verzamelplaat Parkhof. Nog datzelfde jaar brengen ze in eigen beheer een cassette uit met live-opnames van een optreden in het Paard in Den Haag. Hollands Glorie staat bekend als een strakke live-band; ze zeggen nooit meer dan twee biertjes voor een optreden te drinken. Op 20 november spelen ze in Paradiso. Tegen het einde van het jaar stapt Flip op om zijn VWO-opleiding af te ronden.

Rondos The Ex

1982

De tweede cassette van Hollands Glorie heet Stank Voor Dank, opgenomen met nieuwe drummer Bert Fonderie, broer van Paul, in onder meer Paradiso, Paard en het Haagse kraakpand De Nieuwe Mol.

1984

Hollands Glorie maakt een EP. Hierna begint het te rommelen binnen de groep, er zijn wat bezettingswisselingen en na 1984 wordt niets meer van de band vernomen. Paul en Bert Fonderie spelen in de jaren tachtig in de jaren tachtig in de Haarlemse punkband World War Rockers. In 2005 maken ze beiden deel uit van de garagerockband Sonic Litter.

Sonic Litter World War Rockers

Discografie Hollands Glorie

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Hollands Glorie

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer