Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HUMAN BEINGS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Human Beings

Periode

1989 - 1998

Genre

ambient, techno

Human Beings

Technopioniers uit Utrecht en een van de meest optredende house-acts in Nederland.
Volledige biografie...

Bezetting

Bert van de Grift   producer
Allert Aalders   producer

Genoemd in de biografie van

1992   Maarten van der Vleuten
1994   Speedy J
1996   Bonobo

Biografie Human Beings

Technopioniers uit Utrecht en een van de meest optredende house-acts in Nederland.

1989 - 1991

Allert Aalders (alias Gorgo Marauder) en Bert van de Grift (alias Barry Human, ex-A Modest Proposal) komen elkaar tegen in de Utrechtse discotheek Echo. Ze delen een voorliefde voor elektronische dansmuziek en vormen Human Beings. Omdat ze geen contacten hebben met platenmaatschappijen en niet over de financiele middelen beschikken om in eigen beheer platen uit te brengen, is Human Beings in de eerste jaren een liveact. Optreden is hun belangrijkste bron van inkomsten. Hun eerste bijdrage op plaat is een remix op de 12” Starwood Party van het collectief Dutch Department Of Techno, de eerste uitgave op See Saw, het label van Hans Hermans.

1992

Op See Saw verschijnt ook de eerste 12” van Human Beings: Safe Sex EP, opgenomen in hun eigen Modest Lab studio te Utrecht. De tweede 12” The Matrix/Euromancer is de eerste release van het Utrechtse technolabel Deviate.

1993

De 12” The Message komt ook in Engeland uit op het label Guerilla.

1994

Samen met Sensurreal en Speedy J zetten Human Beings in samenwerking met promotor Mojo een grote tournee op langs het Nederlandse zalencircuit. De tour is een succes en opent de deur voor veel andere dance live acts.

Sensurreal Speedy J

1995

Human Beings Human Beings vult de dansvloeren tijdens optredens op o.a. Noorderslag, PopKomm in Keulen, Lowlands en Metropolis. De cd-versie van het debuutalbum For The Time Being is voornamelijk ambient, terwijl de vinylversie dansbare versies van de nummers bevat. De plaat wordt door Oor geprezen vanwege de 'aangename rijpheid en evenwichtigheid'. De reputatie als opwindende liveact wordt bevestigd met het livealbum They Live waarop nummers van het debuutalbum in sterk gewijzigde vorm zijn terug te vinden. De opnamen zijn een jaar eerder gemaakt tijdens de tournee met Sensurreal en Speedy J. Human Beings maken een remix van de track The Oil Zone van Speedy J's album G Spot.

1996

Op Version, de laatste 12” van Human Beings, staan remixen door Sensurreal en Speedy J. Zelf maken Human Beings een remix op de EP Krypton van de Nijmeegse band Ulanbator.

Ulanbator

1997

Human Beings verzorgen een remix op de EP Konnektremix Part 2 van Terrace (Stefan Robbers van Acid Junkies). Bert van de Grift gaat verder met de bigbeatgroep Bonobo. Allert Aalders is werkzaam als geluidstechnicus, onder meer in de Utrechtse popzaal Tivoli.

Acid Junkies Bonobo

2003

Van de Grift maakt deel uit van de elektronische popgroep Bint.

Bint

2005

In februari overlijdt Bert van de Grift op 41 jarige leeftijd als gevolg van een hersenbloeding.

Discografie Human Beings

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Human Beings

Audio/Video Human Beings

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer