Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HUSKY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1965 - 1976

Genre

pop

Husky

Gooise popgroep die in het midden van de jaren zeventig enkele hits scoort met makkelijk in het gehoor liggende popliedjes. De groep doet tevens begeleidingswerk voor Wally Tax en Robert Long. Ook is de band het startpunt van de carrière van producer Martin Duiser. Zanger Loek Halverstadt komt in 1976 ...
Volledige biografie...

Bezetting

Henny Happe   gitaar, zang
Albert Loth   basgitaar
Bart Thijssen   toetsinstrumenten, zang
Loek Halverstadt   zang
Antony Happe   drums

Overige muzikanten

Martin Duiser   zang
Carel Swagerman   zang

Genoemd in de biografie van

1971   Martin Duiser

Biografie Husky

Gooise popgroep die in het midden van de jaren zeventig enkele hits scoort met makkelijk in het gehoor liggende popliedjes. De groep doet tevens begeleidingswerk voor Wally Tax en Robert Long. Ook is de band het startpunt van de carrière van producer Martin Duiser. Zanger Loek Halverstadt komt in 1976 bij de band. Met zijn andere groep St. Louis Set maakte hij in 1969 een single.

1965 - 1970

De kern van de Gooise groep Husky is al sinds 1965 actief en bestaat uit Antony Happe (drums), zijn broer Henny (zang, gitaar), Albert Loth (basgitaar, ex-Blackbirds) en Bart Thijssen alias Bart Pangemanan (zang, toetsinstrumenten). Tot enig plaatwerk komt het in deze jaren nog niet.

1971

Wanneer zanger Martin Duiser (24-11-1949) de gelederen komt versterken, komt bij Ariola de eerste single Chitchee Booboo uit, die overigens niets doet. Ook de tweede single She Takes My Hand raakt al snel in de vergetelheid.

1972

Martin Duiser verlaat de groep en brengt onder het pseudoniem Martin Dowser de solo-single My Love Irene uit die de tipparade haalt. Ex-First Move zanger Carel Swagerman neemt de plaats van Duiser in. Ook Husky's derde single Nitemare doet nagenoeg niets.

Martin Duiser

1973 - 1974

De leden van Husky doen begeleidingswerk voor Wally Tax en Robert Long.

Robert Long Wally Tax

1975

Hitsucces boekt Husky met de singles Song Of Praise en Give It Up die het beiden de 14e positie in de hitparade halen.

1976

Zanger Loek Halverstadt (ex-St. Louis Set) neemt de plaats van Carel Swagerman in, die solo verder gaat onder de naam Carlson. Een hit scoort Husky met de kwaliteitssingle Pretty Little Linda. Met de single People Got To Be Free komt de groep niet verder dan de tipparade. Martin Duiser, die inmiddels als producer naam maakt, is samen met Wally Tax de grote man achter het succes van de Rotterdamse formatie Champagne.

Champagne St. Louis Set

1977

Husky heft zichzelf op. Carel Swagerman heeft onder het pseudoniem Carlson nog een tipnotering met de single History. Martin Duiser is als producer en songschrijver zeer succesvol met de hitgroep Champagne. Hij ontvangt de Conamus Exportprijs voor zijn composities en produktiewerk.

Carlson

Discografie Husky

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Husky

Video Husky

Husky - Pretty Little Linda
Husky - Pretty Little Linda
Husky - Songs Of Praise
Husky - Songs Of Praise
Husky - Give It Up
Husky - Give It Up
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Husky - Songs Of Praise

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer