Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

INVISIBLE GIRLS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2000 - heden

Genre

coverbands, rock

Invisible Girls

Na het uiteenvallen van de Raggende Manne vormen enkele leden de band Invisible Girls. Drummer Marcel Schmidt en bassist Dick Schulte Nordholt spelen samen met gitarist Arnold Smits, de van oorsprong Belgische gitarist/zanger Tommie Thienpont (Skyblasters) en percussionist Rene van der Valk naast enkele eigen nummers voornamelijk covers van onder ...
Volledige biografie...

Bezetting

Tommie Thienpont   gitaar, mandoline, zang
René van der Valk   achtergrondzang, percussie
Marcel Schmidt   drums
Jaco van der Steen   basgitaar

Overige muzikanten

Arnold Smits   gitaar
Dick Schulte Nordholt   basgitaar
Jaap van der Sluijs   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1999   De Raggende Manne

Biografie Invisible Girls

Na het uiteenvallen van de Raggende Manne vormen enkele leden de band Invisible Girls. Drummer Marcel Schmidt en bassist Dick Schulte Nordholt spelen samen met gitarist Arnold Smits, de van oorsprong Belgische gitarist/zanger Tommie Thienpont (Skyblasters) en percussionist Rene van der Valk naast enkele eigen nummers voornamelijk covers van onder anderen Ry Cooder, Jimi Hendrix, Bob Dylan, Robert Johnson, Velvet Underground, David Bowie, Muddy Waters en Elvis Presley. Na het overlijden van bassist Schulte Nordholt (4 juli 2006) neemt Jaap van der Sluijs de basgitaar tijdelijk voor zijn rekening. Arnold Smits heeft de band dan al verlaten. In 2007 wordt Jaco van der Steen de vaste bassist.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Invisible Girls

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer