Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JACK PISTERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1966 - heden

Genre

componist, componisten, gitaar, producer, producers, sessiemuzikanten, sitar, zang

Jack Pisters

Jack Pisters speelt in verschillende bands en gaat later werken aan het conservatorium in Amsterdam. Daarnaast doet hij sessiewerk en tournees met verschillende artiesten. Hij produceert en componeert voor onder meer Rob de Nijs en Willem Duyn. Pisters heeft zijn eigen studio en geeft bands adviezen over gitaarsounds.
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, gitaar, producer, sitar, zang

Genoemd in de biografie van

1983   Avalon
1998   Ayreon

Biografie Jack Pisters

Jack Pisters speelt in verschillende bands en gaat later werken aan het conservatorium in Amsterdam. Daarnaast doet hij sessiewerk en tournees met verschillende artiesten. Hij produceert en componeert voor onder meer Rob de Nijs en Willem Duyn. Pisters heeft zijn eigen studio en geeft bands adviezen over gitaarsounds.

In bezetting van

Anouk   gitaar
Avalon   gitaar
S.C.A.R   gitaar, zang
The Project   gitaar
The Wishing Well   gitaar

1966

Jack Pisters wordt geboren op 30 april 1966 in het Limburgse Schinnen.

1978 - 1981

Hij is twaalf jaar als hij gitaar gaat spelen. In bandjes speelt hij met een zelfgebouwde gitaar, maar die gaat na een tijdje krom staan. Zijn ouders, die eigenlijk liever zien dat hij piano speelt, kopen een nieuwe gitaar voor hem.

1983 - 1984

In 1983 gaat hij spelen bij de groep Avalon. Hij wint een gitaar van Gary Moore bij een gitaristencompetitie georganiseerd door de KRO en Virgin. Het levert Avalon belangstelling op in de media. In 1984 gaat hij studeren aan het conservatorium in Maastricht.

Avalon

1985 - 1988

In 1985, als hij met Avalon in het voorprogramma staat van Gary Moore, zet hij zijn studie voort in Den Haag. Een jaar later verschijnt het minialbum The Third Move. De groep kent vele bezettingswisselingen. Als zangeres Marij Driessen door zwangerschap de band verlaat, gaat Avalon uit elkaar.

1991 - 1993

In 1991 gaat hij werken bij het conservatorium in Hilversum dat later een samenwerkingsverband aangaat met het conservatorium in Amsterdam. Vanaf 1993 werkt hij in Amsterdam. Hij is daar hoofd van de popopleiding.

1995 - 2000

In 1995 richt hij de band Soylent Green op. Met de band doet hij tournees door voornamelijk Nederland en Duitsland. Het eerste album luistert naar de naam Nutrient. Meningsverschillen in de groep zorgen ervoor dat het tweede album nooit wordt uitgebracht en Soylent Green valt uit elkaar. In 1997 speelt hij in de gelegenheidsformatie The Project. De groep wordt in het leven geroepen om de Vereniging Spierziekten Nederland financieel te steunen. Later maakt hij deel uit van The Wishing Well, een grootschalig project met voornamelijk Haagse muzikanten. In 2000 gaat hij spelen met Keith Caputo, zanger van de metalband Life Of Agony. Hij staat met de zanger onder meer op het festival Roskilde en in verschillende Europese landen. Verder doet hij een theatertournee met Kiki Heesels

The Project The Wishing Well

2001

Na een conflict ontslaat Anouk haar band en begint in juni met een nieuwe bezetting aan haar tournee. Jack Pisters maakt deel uit van die band en staat onder meer op Pinkpop. Daarnaast speelt Pisters mee op het album Decipher van de metalformatie After Forever en doet weer optredens met Caputo.

After Forever Anouk

2002

In 2002 richt hij de alternatieve rockgroep S.C.A.R. op. Het debuutalbum laat nog een paar jaar op zich wachten en komt eind 2005 in eigen beheer uit. In Vuren begint hij zijn eigen studio. In de jaren die volgen nemen bands als Peter Pan Speedrock, Racoon en Def. P (Osdorp Posse) daar platen op.

Osdorp Posse Peter Pan Speedrock Racoon S.C.A.R

2003 - 2004

In 2003 gaat Pisters opnieuw spelen met Keith Caputo. Niet alleen in Nederland, maar ook in Europa. In 2004 komt Caputo met het album Live Monsters waar ook Jack Pisters aan meewerkt.

2005

In december presenteert S.C.A.R. hun debuutalbum The Awakening. Opgenomen in de eigen studio met producer Maurice Bom (Tuesday Child). Buiten het feit dat bands in zijn studio platen opnemen, adviseert hij bands als Racoon, Van Dik Hout, Eels, Simple Minds op het gebied van gitaren, amps en effecten. Jack Pisters schrijft diverse gitaarmethodes die in 2005 of het jaar daarop verschijnen.

Tuesday Child Van Dik Hout

2006

Van Avalon verschijnt de cd The Final Move met daarop het minialbum The Third Move aangevuld met nieuwe nummers, niet eerder uitgebrachte tracks, demo-opnamen en live-opnamen. De uitgave is reden voor een eenmalige reünie van Pisters, Richard Muermans, Maarten Huiskamp, Jan van Dinteren en Jacques Kraal.

Discografie Jack Pisters

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Jack Pisters

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer