Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JANKOBUS SEUNNENGA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

banjo, basgitaar, gitaar, kuttepiel, Nederlandstalig, pop, ukelele, zang

Online

Officiƫle website

Jankobus Seunnenga

Jan Seunnenga van het Friese duo Pigmeat (1989-2009) begint in 2008 met zijn soloproject Uit Angst Voor De Holheid, waarbij hij Nederlandstalige gedichten van in Friesland geboren dichters op muziek zet. Op de gelijknamige cd bewerkt hij gedichten van Piet Paaltjens, Piter Jelles Troelstra, Gysbert Japicx, Slauerhoff, Simon Vestdijk, Jac.
Volledige biografie...

Instrumenten

banjo, basgitaar, gitaar, kuttepiel, ukelele, zang

Genoemd in de biografie van

2008   Pigmeat
2009   Meindert Talma
2009   Peter Sijbenga

Biografie Jankobus Seunnenga

Jan Seunnenga van het Friese duo Pigmeat (1989-2009) begint in 2008 met zijn soloproject Uit Angst Voor De Holheid, waarbij hij Nederlandstalige gedichten van in Friesland geboren dichters op muziek zet. Op de gelijknamige cd bewerkt hij gedichten van Piet Paaltjens, Piter Jelles Troelstra, Gysbert Japicx, Slauerhoff, Simon Vestdijk, Jac. van Hattum en Theun de Vries. Op het dubbelalbum Jantje Lacht Jantje Huilt (2012) staan op de ene cd serieuze nummers en grappige op de andere. Recensenten vergelijken zijn liedjes met onder meer Cornelis Vreeswijk en Drs. P. In mei 2012 wint Seunnenga, wiens vader uit Drenthe komt, het Dreents Liedtiesfestival met zijn door zangeres Annemiek Drenth gezongen lied Ik Bin So Wies. Ter gelegenheid van het 150ste geboortejaar van schrijver Louis Couperus (10 juni 1863-16 juli 1923) zet Seunnenga tien gedichten van Couperus op muziek waaronder de vier sonnetten Alba I-IV. Het minialbum Melodie: Gedichten Van Couperus wordt op 31 maart 2013 gepresenteerd in het Louis Couperus Museum te Den Haag en op 7 april in de Pier Pander tempel te Leeuwarden.

In bezetting van

Kobus Gaat Naar Appelscha   basgitaar
Pigmeat   banjo, gitaar, kuttepiel, ukelele, zang

Discografie Jankobus Seunnenga

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jankobus Seunnenga

Audio/Video Jankobus Seunnenga

Video Jankobus Seunnenga

Jankobus Seunnenga - Ze W...
Jankobus Seunnenga - Ze Wisten Het Wel
Uit Angst Voor De Holheid
Uit Angst Voor De Holheid
Jankobus Seunnenga - Keuv...
Jankobus Seunnenga - Keuvelend Met Verliefde Kronen
De achterwaartse Oldehove...
De achterwaartse Oldehovedag
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
De achterwaartse Oldehovedag

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer