Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JELKA VAN HOUTEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Artwork album ‘Hard place for a dreamer’ (Bron: officiële website Jelka van Houten)

Periode

01-09-1978 - heden

Genre

Americana, country, pop

Online

Officiële website

Jelka van Houten

Actrice en zangeres Jelka van Houten speelt en zingt in (muziek)theatervoorstellingen en televisieseries en brengt in 2015 haar eerste album uit.
Volledige biografie...

Biografie Jelka van Houten

Actrice en zangeres Jelka van Houten speelt en zingt in (muziek)theatervoorstellingen en televisieseries en brengt in 2015 haar eerste album uit.

1978 - 2005

Jelka van Houten volgt aan de Filmacademie een opleiding tot art director. Ze maakt de opleiding af maar weet al snel dat ze iets anders wilt. In 2005 wordt ze gevraagd auditie te doen voor de musicalversie van Turks Fruit (naar de roman van Jan Wolkers). Ze wordt aangenomen en vertolkt de hoofdrol naast Antonie Kamerling. Ze wordt door de pers geprezen om haar spel én zang.

Antonie Kamerling

2006 - 2011

Na haar succesvolle debuut speelt Van Houten in verschillende (muziek)theatervoorstellingen en televisieseries.

2012

Met haar zus Carice speelt ze in de internationale speelfilm Jackie naast de Amerikaanse actrice Holly Hunter. Jelka van Houten is te horen op vier zelf geschreven nummers op de soundtrack van de film.

Carice van Houten

2015

Artwork album ‘Hard place for a dreamer’ (Bron: officiële website Jelka van Houten) Voor haar eerste album vol country en Americana werkt ze samen met de Amerikaanse singer-songwriter Kim Richey. Het album ‘Hard place for a dreamer’ is gedeeltelijk opgenomen in de beroemde Sun Studio in Memphis.

Discografie Jelka van Houten

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jelka van Houten

Audio/Video Jelka van Houten

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer