Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JIMMY BAROCK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Jimmy Barock

Periode

1999 - 2005

Genre

emo

Jimmy Barock

Het Groningse Jimmy Barock speelt een mix van indie, noise en emo, geïnspireerd door bands als Karate, Drive Like Jehu en The Van Pelt. De groep begint in 1999 als trio en speelt regelmatig in het clubcircuit, onder meer samen met Therapy?, And You Will Know Us By The Trail ...
Volledige biografie...

Bezetting

René Van Lien   gitaar, zang
Joey Ruchtie   gitaar, zang
Jonne Boer   basgitaar
Richard Oosterbaan   drums

Overige muzikanten

Wouter Kroon   basgitaar

Genoemd in de biografie van

2001   Feverdream

Biografie Jimmy Barock

Het Groningse Jimmy Barock speelt een mix van indie, noise en emo, geïnspireerd door bands als Karate, Drive Like Jehu en The Van Pelt. De groep begint in 1999 als trio en speelt regelmatig in het clubcircuit, onder meer samen met Therapy?, And You Will Know Us By The Trail Of Dead , Face Tomorrow, Unwound, Icarus Line en Radio 4. Begin 2005 verschijnt de zes nummers tellende EP We Used To Build Wings At Night waarop ook René van Lien van de Rotterdamse groep Feverdream te horen is. Bij het verschijnen van de plaat heeft Wouter Kroon de bas overgenomen van Jonne Boer. In december 2005 neemt de groep afscheid van het publiek met een optreden in Vera, Groningen. Gitarist/zanger Joey Ruchtie doet boekingen voor Noorderslag en is programmeur van Rotown te Rotterdam.

Discografie Jimmy Barock

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jimmy Barock

Audio/Video Jimmy Barock

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer