Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JOEY DYSER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Uit de fotocollectie van Beeld en Geluid: Joey Dyser bij de Eddy Go Round Show in 1975

Periode

1944 - heden

Genre

pop, zang

Joey Dyser

Amsterdamse journaliste die een nummer één hit scoort met 100 Years en daarna weer in het niets lijkt te verdwijnen. Een schoolvoorbeeld van een one-hit wonder.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1931   Alberto Gemerts

Biografie Joey Dyser

Amsterdamse journaliste die een nummer één hit scoort met 100 Years en daarna weer in het niets lijkt te verdwijnen. Een schoolvoorbeeld van een one-hit wonder.

1974

Joey Dyser recenseert kinderboeken voor weekblad De Tijd en heeft een eigen column. Met man en twee kinderen woont zij in Amsterdam. In haar vrije tijd zingt ze wel eens wat en ook schrijft ze af en toe een liedje. Haar buurman Alberto Gemerts nodigt haar op een goede dag uit in zijn studio om wat opnamen te maken. Eén van de nummers die Dyser zingt is het door haarzelf gecomponeerde 100 Years. Gemerts laat het lied horen bij platenmaatschappij Delta, die er wel wat in ziet zitten.

Alberto Gemerts

1975

Delta brengt 100 Years op single uit en binnen enkele weken bereikt het nummer de hoogste plaats in de Top 40, waar het drie weken zal blijven staan. Ook in België en Duitsland (in een Duitse vertaling) wordt 100 Years een grote hit. Dyser en Gemerts proberen het vervolgens het succes te evenaren met de single Let the sunshine (on my world again), maar dit nummer bereikt de Top 40 niet. Kort daarna besluit de 31-jarige Dyser een punt te zetten achter haar kortstondige carrière als zangeres. Ze wil zich helemaal wijden aan haar gezin. Daarna is op muzikaal vlak niets meer van haar vernomen.

1977

Bij EMI verschijnt nog de single Paul, maar wanneer ook die flopt, houdt Joey Dyser het voor gezien in de muziekwereld en geraakt in de anonimiteit. De term eendagsvlieg lijkt hier dan ook op zijn plaats.

1981

EMI probeert het nog met een heruitgave van 100 Years (met op de b-kant het nummer Paul), maar de magie van het nummer slaat in 1981 niet meer aan. De single flopt. Van Joey Dyser wordt sindsdien op muzikaal gebied niets meer vernomen.

Discografie Joey Dyser

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Joey Dyser

Audio/Video Joey Dyser

Video Joey Dyser

Joey Dyser - 100 Years (HQ)
Joey Dyser - 100 Years (HQ)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Joey Dyser - 100 Years (HQ)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer