Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KARABEKIANS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1991 - 1994

Genre

alternative

Karabekians

Karabekians is een Amsterdamse alternatieve gitaarband, regelmatig te zien in het Nederlandse clubcircuit, onder meer als voorprogramma van The Melvins, The Jesus Lizard en 22 Pistepirkko. Naast reguliere optredens verzorgt Karabekians live voor muziek tijdens een aantal opvoeringen van het toneelstuk Moordenaars. Het eerste minialbum After The Show (But Not ...
Volledige biografie...

Bezetting

Waldemar Noë   gitaar, zang
Koen Schouteren   gitaar
Pieter van den Enden   basgitaar
Pieter Preijde   drums

Biografie Karabekians

Karabekians is een Amsterdamse alternatieve gitaarband, regelmatig te zien in het Nederlandse clubcircuit, onder meer als voorprogramma van The Melvins, The Jesus Lizard en 22 Pistepirkko. Naast reguliere optredens verzorgt Karabekians live voor muziek tijdens een aantal opvoeringen van het toneelstuk Moordenaars. Het eerste minialbum After The Show (But Not Too After) (mei 1993) wordt geproduceerd door Frans Hagenaars en komt uit op het eigen label Windsor Blue. Gitarist/zanger Waldemar Noë (ex-Toby Dammit en schrijver bij muziekblad Opscene) speelt later in Bingo Trappers.

Discografie Karabekians

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Karabekians

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer