Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KATADREUFFE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2007 - heden

Genre

noise

Online

Bandcamp
Officiële website
Soundcloud
Facebook

Katadreuffe

De Amsterdamse band Katadreuffe is vernoemd naar het hoofdpersonage in de roman Karakter van Bordewijk uit 1938. Het kwartet speelt gejaagde noiserock met gedeclameerde vocalen en vervormde herhalende riffs en gitaarloopjes. De eerste EP Quel Gargantua! wordt in augustus 2008 opgenomen door Corno Zwetsloot (Seesaw, Space Siren) in studio Next ...
Volledige biografie...

Bezetting

Maarten Broekhuizen   gitaar, zang
Timothy Plevier   drums
Bas Jongboer   basgitaar
Ruben Braeken   gitaar

Biografie Katadreuffe

De Amsterdamse band Katadreuffe is vernoemd naar het hoofdpersonage in de roman Karakter van Bordewijk uit 1938. Het kwartet speelt gejaagde noiserock met gedeclameerde vocalen en vervormde herhalende riffs en gitaarloopjes. De eerste EP Quel Gargantua! wordt in augustus 2008 opgenomen door Corno Zwetsloot (Seesaw, Space Siren) in studio Next To Jaap in Voorhout en in september gemixt door de Amerikaanse gitarist James Plotkin in Hoboken. Het eerste album Smooth Operators verschijnt op 31 december 2008 als gratis download. Naast optredens in Nederland tourt de band ook door België en Frankrijk. Een van de hoogtepunten is het voorprogramma van de Britse band Wire op 14 februari 2011 in Paradiso, Amsterdam. Vanwege de muzikale verwantschap met de Nederlandse ultrabands uit begin jaren tachtig wordt Katadreuffe uitgenodigd voor het laatste evenement rondom Ultra 2012 op7 april 2012 in de Melkweg. Na de virtuele single Cut-Up Comfort (2010) en de tweede EP Period (2011) komt in december 2013 het officiële debuutalbum Malconfort uit als coproductie van de labels Narrominded en Subroutine. Een maand later speelt de band op Noorderslag in Groningen.

Discografie Katadreuffe

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Katadreuffe

Audio/Video Katadreuffe

Video Katadreuffe

Katadreuffe - False Alarm...
Katadreuffe - False Alarms @ Indie Indie
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Katadreuffe - False Alarms @ Indie Indie

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer