Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KINGFISHER SKY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Kingfisher Sky

Periode

2001 - heden

Genre

gothic, metal

Online

Officiële website

Kingfisher Sky

Kingfisher Sky uit Den Haag wordt opgericht door drummer Ivar de Graaf (ex-Within Temptation) en de klassiek geschoolde zangeres Judith Rijnveld. De band wordt aangevuld door bassist Eric Hoogendoorn (ex-Orphanage), toetsenist George van Olffen en gitaristen Daan Janzing en Edo van der Kolk. Kingfisher Sky speelt 'progressive myth rock' en ...
Volledige biografie...

Bezetting

Edo Van Der Kolk   gitaar
Daan Janzing   gitaar
Eric Hoogendoorn   basgitaar
Judith Rijnveld   tekstschrijver, zang
Ivar de Graaf   componist, drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

George van Olffen   toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

2006   Orphanage
2006   Within Temptation

Biografie Kingfisher Sky

Kingfisher Sky uit Den Haag wordt opgericht door drummer Ivar de Graaf (ex-Within Temptation) en de klassiek geschoolde zangeres Judith Rijnveld. De band wordt aangevuld door bassist Eric Hoogendoorn (ex-Orphanage), toetsenist George van Olffen en gitaristen Daan Janzing en Edo van der Kolk. Kingfisher Sky speelt 'progressive myth rock' en neemt in 2007 voor Suburban Records het debuutalbum Hallway Of Dreams op met producers Jochem Jacobs (Textures) en Bouke Visser. Vanaf januari 2008 versterkt celliste Maaike Peterse de band. Haar bijdragen zijn te horen op het tweede album Skin Of The Earth (2010).

Discografie Kingfisher Sky

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Kingfisher Sky

Audio/Video Kingfisher Sky

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer