Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KLERKX & THE SECRET

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2004 - heden

Genre

singer-songwriter

Online

Officiƫle website

Klerkx & The Secret

Klerkx & The Secret is een groep rondom singer/songwriter en multi-instrumentalist Rob Klerkx. Hij studeert drums en percussie aan het Rotterdams Conservatorium en drumt na zijn verhuizing naar Amsterdam in de bands Brian, The KGB, Cruiser, Bacon, Heroface, The Jack Stafford Foundation en Supersub. Via Supersub komt hij terecht in ...
Volledige biografie...

Bezetting

Rob Klerkx   componist, gitaar, tekstschrijver, zang

Overige muzikanten

Jaromir Fernig   gitaar, lapsteel
Theo Sieben   gitaar, mandoline
Gusta Geleijnse   zang
Bart Wolvekamp   piano
Jelle Paulusma   gitaar

Biografie Klerkx & The Secret

Klerkx & The Secret is een groep rondom singer/songwriter en multi-instrumentalist Rob Klerkx. Hij studeert drums en percussie aan het Rotterdams Conservatorium en drumt na zijn verhuizing naar Amsterdam in de bands Brian, The KGB, Cruiser, Bacon, Heroface, The Jack Stafford Foundation en Supersub. Via Supersub komt hij terecht in de succesvolle Britpopband Moke. Vanaf 2004 treedt hij ook solo op met eigen werk, later bijgestaan door Jaromir Fernig (gitaar) en Gusta Gelijns (zang, effecten). Deze samenwerking leidt in 2006 tot de zeven nummers tellende EP New Roads. Medio 2009 bestaat Rob Klerkx & The Secret naast Klerkx en Fernig uit de gitaristen Jelle Paulusma (ex-Daryll-Ann) en Theo Sieben (ex-Mist). Klerkx speelt daarnaast ook nog in de bands Paulusma en Tora Bora. Klerkx & The Secret tekent in september 2009 een contract bij [PIAS] waar begin 2011 het album Undertones op verschijnt. Op de plaat onderzoekt de band de grenzen tussen mainstream en experimenteel. Op de tweede cd Final Desire ligt de nadruk op een volle rocksound en invloeden uit muziek van de jaren negentig en artiesten als Ryan Adams, Wilco, Mark Lanegan, Johnny Cash, Soundgarden en Alice In Chains.

Discografie Klerkx & The Secret

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Klerkx & The Secret

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer