Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KOFFIE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2011 - heden

Genre

Afro-pop

Online

Officiële website
Facebook

Koffie

De band Koffie uit Amsterdam is geïnspireerd door de Afrobeat van Fela Kuti. De zevenkoppige band doet op 15 oktober 2011 mee aan het Fela Kuti Tribute in Paradiso en is in 2012 op meerdere festivals te zien, zoals Oerol op Terschelling, Dunya in Rotterdam en het Amsterdam Roots Festival.
Volledige biografie...

Bezetting

Daniël Schotsborg   basgitaar
Valentijn Bannier   gitaar
Alexander van Popta   toetsinstrumenten
Otto van der Wotto   drums
Itai Weissman   saxofoon
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2003   Bart Suèr

Biografie Koffie

De band Koffie uit Amsterdam is geïnspireerd door de Afrobeat van Fela Kuti. De zevenkoppige band doet op 15 oktober 2011 mee aan het Fela Kuti Tribute in Paradiso en is in 2012 op meerdere festivals te zien, zoals Oerol op Terschelling, Dunya in Rotterdam en het Amsterdam Roots Festival. Koffie krijgt een platencontract bij Dox en neemt voor dat label een eerste album op met medewerking van zanger Nassan Silva Lopes die oorspronkelijk uit Guinea-Bissau komt. De cd-presentatie vindt op 11 maart 2013 plaats in Canvas aan de Wibautstraat in Amsterdam. In dat jaar staat Koffie geprogrammeerd op jazz- en wereldmuziekfestivals als Meerjazz in Hoofddorp, Jazzdag in Rotterdam, Blue Balls Festival in Zwitserland (juli), Welcome To The Village in Leeuwarden en Haarlem Jazz. In het najaar van 2013 verschijnt het tweede album Éh Lady.

Discografie Koffie

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Koffie

Audio/Video Koffie

Video Koffie

KOFFIE ft. Nassan Silva L...
KOFFIE ft. Nassan Silva Lopes - Kyrie Ayé (Official Video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
KOFFIE ft. Nassan Silva Lopes - Kyrie Ayé (Official Video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer