Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KRIS GOESSENS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1967 - 21-08-2013

Genre

piano

Kris Goessens

Kris Goessens is een Belgische jazzpianist die vanaf 1988 in Nederland woont. Hij werkt met internationaal bekende musici als Bob Brookmeyer en Lee Konitz.
Volledige biografie...

Instrumenten

piano

Genoemd in de biografie van

2013   Fay Claassen

Biografie Kris Goessens

Kris Goessens is een Belgische jazzpianist die vanaf 1988 in Nederland woont. Hij werkt met internationaal bekende musici als Bob Brookmeyer en Lee Konitz.

In bezetting van

Clazz Ensemble   piano

1967 - 1988

Kris Goessens wordt in 1967 geboren te Aalst, België. Als kind speelt hij orgel en hoorn. Wanneer hij op zijn zeventiende jazz ontdekt gaat hij over op piano. In 1988 verhuist Goessens naar Nederland om te studeren aan het Rotterdams Conservatorium. Hij studeert piano bij Rob van Kreeveld en compositie bij de Amerikaan Bob Brookmeyer. Hij is een toegewijde student. ''Spelen dat doe ik met het mes op tafel" zegt hij in zijn tijd op het conservatorium.

Rob van Kreeveld

1994 - 1995

In 1994 studeert Goosens cum laude af. In 1995 krijgt hij een beurs om zich verder te ontwikkelen. De pianist vertrekt naar New York en krijgt daar privélessen van o.a. Kenny Wheeler en Gary Peacock. In 1995 komt de CD Paris Suite uit van het Bob Brookmeyer kwartet. Goessens speelt niet alleen op het album, ook worden meerdere composities van zijn hand uitgevoerd. Het album ontvangt de Prix Du Meilleur Disque De l'annee' van de Franse Academie Du Jazz.

1996

De pianist gaat spelen bij The New Art Orchestra, de bigband van Bob Brookmeyer. Ook werkt hij samen met de Belgische saxofonist Kurt van Herck.

1999

Vanaf 1999 geeft Goossens les aan het Rotterdams Conservatorium. Later zal hij ook in Amsterdam aan het conservatorium doceren.

2007

Goessens sluit zich aan bij het Clazz Ensemble. Het ensemble probeert een brug te slaan tussen jazz en (moderne) gecomponeerde muziek.

Clazz Ensemble

2009

De pianist richt zijn eigen trio op met bassist Hein van de Geyn en Franse drummer Matthieu Chazerenc.

2013

Goessens begeleidt zangeres Fay Claassen bij het programma Remembering Chet Baker. Het zal een van zijn laatste optredens zijn. Op 21 augustus maakt de pianist een einde aan zijn leven.

Fay Claassen

Discografie Kris Goessens

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Kris Goessens

Audio/Video Kris Goessens

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer