Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LEAF

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2005 - 2009

Genre

akoestisch, pop

Leaf

Leaf is een popband uit Utrecht die naar eigen zeggen zomerse 'feeling good muziek' maakt die, net als voorbeeld Jack Johnson, wordt gespeeld in een semi-akoestische setting.
Volledige biografie...

Bezetting

Annemarie Bröhm   zang
Martijn Konijnenburg   componist, gitaar, percussie, toetsinstrumenten, zang
Jeroen Blumers   drums
Joni Scholten   basgitaar
Ocker Gevaerts   gitaar

Overige muzikanten

Stan Coppers   toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

2007   Holger Schwedt
2007   VanVelzen
2009   Skiggy Rapz
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Leaf

Leaf is een popband uit Utrecht die naar eigen zeggen zomerse 'feeling good muziek' maakt die, net als voorbeeld Jack Johnson, wordt gespeeld in een semi-akoestische setting.

2005 - 2009

Vijf studenten van de Rockacademie in Tilburg richten in september 2005 de band Leaf op. Ze maken luchtige, zomerse popliedjes, waaronder Wonderwoman ('Oh oh oh oh oh oh oh oh, why's my life so boring'). Blikvangers van de band zijn zangeres Annemarie Bröhm, multi-instrumentalist Martijn Konijnenburg en de immense haardos van gitarist Ocker Gevaerts. In februari 2007 wint Leaf met Wonderwoman de Telegraaf Talentenjacht. De single wordt een grote hit in het najaar van 2007 en is dat jaar de meest gedraaide Nederlandse single op radiostation 3FM. Bij het label 8ball Music verschijnt in november 2007 het door Holger Schwedt (o.a. Bløf en Di-rect) geproduceerde debuutalbum Life's A Beach. De band speelt in het najaar van 2007 in het voorprogramma tijdens de tournee van VanVelzen en is daarnaast te zien op vele festivals, waaronder de Popronde, Leids Ontzet, Mundial, de Nijmeegse Zomerfeesten, Vrienden Van Amstel Live en Noorderslag (2008). Tijdens de optredens is toetsenist Stan Coppers het zesde bandlid. In april 2008 neemt de band de 3FM Schaal Van Rigter in ontvangst. Dat jaar is het vijftal de meest gevraagde Nederlandse band op (zomer)festivals. In januari 2009 maakt Leaf bekend per direct te stoppen, vanwege 'onderlinge verschillen'. Zangeres Annemarie 'Anny' Bröhm geeft op 28 augustus haar eerste soloconcert tijdens Beatstad Heats The Hague op de Grote Markt te Den Haag. De rest van de band gaat door onder de naam Color Ones. Zanger Martijn Konijnenburg is daarnaast als componist betrokken bij de hits Golden Days en Bottles van Krystl.

Anny Color Ones Holger Schwedt VanVelzen

Discografie Leaf

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Leaf

Video Leaf

Motherfucker
Motherfucker
New Song
New Song
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Motherfucker

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer