Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LEGION OF THE DAMNED

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Legion of the Damned

Periode

2005 - heden

Genre

deathmetal, thrashmetal

Online

Officiële website

Legion of the Damned

De Limburgse band Occult verandert in december 2005 haar naam in Legion Of The Damned. De thrashmetalgroep brengt in december 2005 bij Massacre het debuutalbum uit, geproduceerd door de Duitse gitarist Andy Classen (Holy Moses). Na het album Sons Of The Jackal (2006) verschijnt begin 2008 Feel The Blade dat ...
Volledige biografie...

Bezetting

Maurice Swinkels   zang
Erik Fleuren   drums
Harold Gielen   basgitaar
Twan van Geel   gitaar

Overige muzikanten

Twan Fleuren   basgitaar
Richard Ebisch   gitaar

Genoemd in de biografie van

2005   Occult

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

14-8-19, Summer Breeze, Dinkelsbühl
30-11-19, Het Bolwerk, Sneek

Biografie Legion of the Damned

De Limburgse band Occult verandert in december 2005 haar naam in Legion Of The Damned. De thrashmetalgroep brengt in december 2005 bij Massacre het debuutalbum uit, geproduceerd door de Duitse gitarist Andy Classen (Holy Moses). Na het album Sons Of The Jackal (2006) verschijnt begin 2008 Feel The Blade dat grotendeels een rerelease is van Occults cd Elegy For The Weak. In hetzelfde jaar starten in de Duitse Stage One Studio van Andy Classen de opnamen voor het album Cult Of The Dead. Tijdens de promotietournee van het eerste album neemt Harold Gielen de bas over van Twan Fleuren, die de band verlaat vanwege familieomstandigheden. De opvolger Descend Into Chaos (voorjaar 2011) is geproduceerd door de Zweed Peter Tägtgren (Hypocrisy). In mei 2011 verlaat Richard Ebisch de band. Een paar weken later, op 20 mei, bereikt de band het trieste bericht dat voormalige bassist Fleuren zelfmoord heeft gepleegd. Na optredens in juni tijdens het Finse metalfestival Nummirock en het Belgische Graspop 2011 treedt de band in juli tijdens het Duitse festival With Full Force voor het eerst op met gitarist Twan van Geel (Flesh Made Sin, Fehler). Februari en maart 2012 staan in het teken van de Europese tournee Full Of Hate samen met onder meer Cannibal Corpse. De heruitgave van het debuutalbum Malevolent Rapture is ter ere van Twan Fleuren en bevat onder meer een dvd met documentaire. In 2013 werkt de band aan het album Ravenous Plague.

Discografie Legion of the Damned

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Legion of the Damned

Audio/Video Legion of the Damned

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer