Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LEMUR VOICE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1993 - 2000

Genre

metal, symfonische rock

Online

Officiƫle website

Pseudoniemen

Aura

Lemur Voice

Progressieve metalformatie uit Limburg rond Marcel Coenen en Barend Tromp. Tot halverwege 1996 opereert de groep onder de naam Aura.
Volledige biografie...

Bezetting

Marcel Coenen   gitaar
Franck Faber   toetsinstrumenten
Barend Tromp   basgitaar
Gregoor Van Der Loo   zang
Nathan Van Der Wouw   drums

Genoemd in de biografie van

1986   Marcel Coenen

Biografie Lemur Voice

Progressieve metalformatie uit Limburg rond Marcel Coenen en Barend Tromp. Tot halverwege 1996 opereert de groep onder de naam Aura.

1993 - 2000

Lemur Voice slaagt er in als enige Nederlandse band ooit een contract te krijgen bij het Amerikaanse symfolabel Magna Carta. Tot een grote doorbraak komt het echter niet en de groep valt in 2000 uit elkaar. Coenen duikt op in Sun Caged en maakt ook een soloalbum. Ook van Barend Tromp verschijnt een soloalbum, daarnaast is hij tot 2003 actief in de formatie Darshan.

Marcel Coenen Sun Caged

Discografie Lemur Voice

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Lemur Voice

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer