Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LEX VAN COEVERDEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1993 - heden

Genre

gabber, house, producer, techno

Pseudoniemen

44.1 K-Hurts, Bit By Bit, Disco Anthem, Discomaniacs, DJ Lex, Hunting Movement, Nobody, PG1, Sample Syndicate

Lex van Coeverden

Lex van Coeverden heeft in de jaren tachtig een programma op de piratenzender Radio Stad Den Haag. Solo scoort hij als Sample Syndicate in 1988 een hit met de single TBM Mix. Samen met René van der Weyde brengt hij vanaf 1993 Eurohouse en trance uit onder de naam Atlantic ...
Volledige biografie...

Instrumenten

producer

Biografie Lex van Coeverden

Lex van Coeverden heeft in de jaren tachtig een programma op de piratenzender Radio Stad Den Haag. Solo scoort hij als Sample Syndicate in 1988 een hit met de single TBM Mix. Samen met René van der Weyde brengt hij vanaf 1993 Eurohouse en trance uit onder de naam Atlantic Ocean. Van Coeverden is oprichter van het label Dance International Records waarop ook eigen producties verschijnen onder de namen DJ Lex, 44.1 K-Hurts, Bit By Bit en Hunting Movement. Samen met Bob Snoeijer produceert hij houseplaten als Clubstation, The Groove Brothers, The Sax Brothers en South East Players. Hij vormt het duo Lex & Frank met de Duitse producer Frank Fritze.

In bezetting van

Atlantic Ocean   producer

Discografie Lex van Coeverden

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Lex van Coeverden

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer