Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LIANE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1969 - heden

Genre

pop

Liane

Liane is zangeres Liane Hoogeveen (7 maart 1969). Haar vader is cellist in o.a. het Concertgebouworkest en haar moeder operazangeres. Ze woont tijdens haar jeugd enkele jaren in Los Angeles. Op zeventienjarige leeftijd belandt ze in de groep Shift waarvan ook songschrijver/toetsenist John Ewbank en zangeres Sophie Wezer deel uitmaken.
Volledige biografie...

Bezetting

Liane Hoogeveen   zang

Biografie Liane

Liane is zangeres Liane Hoogeveen (7 maart 1969). Haar vader is cellist in o.a. het Concertgebouworkest en haar moeder operazangeres. Ze woont tijdens haar jeugd enkele jaren in Los Angeles. Op zeventienjarige leeftijd belandt ze in de groep Shift waarvan ook songschrijver/toetsenist John Ewbank en zangeres Sophie Wezer deel uitmaken. Shift is te zien in de televisieserie Spijkerhoek en scoort in 1989 een grote hit met het nummer Wonderful. Daarnaast zingt Liane reclamespotjes in (o.a. Heinz sandwichspread en Liga) en televisietunes (Soundmixshow, So You Wanna Be A Popstar). Na Shift brengt Liane in 1992 een solosingle uit: One Night, geschreven door Ronald Schilperoort, geproduceerd door Oscar Clarys en geremixt door het Britse producersduo Band of Gypsies (Tim Cox en Nigel Swanston). Met de band Exposure scoort ze de hit Teddybear. Vanaf 2000 maakt Liane deel uit van Femme Vocale waarmee ze optreedt tijdens congressen, bedrijfsavonden, recepties, huwelijksfeesten en diners. Femme Vocale staat in 2005 in de finale van het Nationaal Songfestival. De zangeres zingt ook in de rock- en popband Graze uit de regio Hilversum/Utrecht.

Discografie Liane

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Liane

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer