Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MALOCHIA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1992 - 2002

Genre

gothic, industrial

Malochia

Amsterdamse gothic-formatie die, omdat de gothic-scene in Nederland zo klein is, vooral populariteit geniet in het buitenland, met name in België en Duitsland. Samen met het eveneens Amsterdamse Clan Of Xymox is Malochia één van de weinige Nederlandse vertegenwoordigers van het gothic-genre.
Volledige biografie...

Bezetting

Antoinette Legel   basgitaar, zang
René Jongeneelen   drums
Niels Bakker   gitaar, zang
Patrick Van Alphen   sampler, toetsinstrumenten

Overige muzikanten

Rob Vonk   gitaar

Genoemd in de biografie van

1999   Clan Of Xymox

Biografie Malochia

Amsterdamse gothic-formatie die, omdat de gothic-scene in Nederland zo klein is, vooral populariteit geniet in het buitenland, met name in België en Duitsland. Samen met het eveneens Amsterdamse Clan Of Xymox is Malochia één van de weinige Nederlandse vertegenwoordigers van het gothic-genre.

1992

Malochia wordt in Amsterdam opgericht door Antoinette Legel, Niels Bakker en Rob Vonk (ex-Clan Of Xymox). In het begin is Malochia niet meer dan de muziek van Rob aangevuld met een stage-act van Antoinette en Niels. De naam Malochia is een verbastering van het Italiaanse woord Mal Occhio (Het Boze Oog). Malochia is een vorm van energie die de kracht bezit van een door de ogen geprojecteerde sterke vloek.

1993

Gitarist Patrick van Alphen versterkt de gelederen, zodat de groep nu meer als een band gaat opereren.

1994 - 1995

Hardheat en Betray, de eerste twee demo's van Malochia worden opgenomen en de groep is te zien op verschillende podia in Nederland, waaronder De Baroeg in Rotterdam, Ekko in Utrecht, Paradiso in Amsterdam, alsmede op het Indie-Tours Festival in het Duitse Querfurt. In juni '95 verlaat Rob de band (hij duikt eind jaren negentig op bij Clan Of Xymox), zodat Malochia als een trio gaat opereren.

Clan Of Xymox

1996

De derde demo Whiplash krijgt positieve reacties in de pers zodat de groep gemakkelijker aan optredens kan komen. Zo speelt Malochia in het voorprogramma van Rammstein in De Melkweg en in het voorprogramma van Nerve in Paradiso.

Nerve

1997

Malochia speelt op het Night Of Darkness Festival en Popcomm '97 in Keulen. De groep tekent een platencontract bij Celtic Circle Productions/Khazad-dum en gaat in december de studio in om de hand te leggen aan het eerste album. Niels Bakker is tevens actief in de gothic/industrial-formatie Cruelty Alliance.

Cruelty Alliance

1998

In april verschijnen de maxi-single Shiver en het album Dreamhunter. De groep is tevens vertegenwoordigd op een Opscene verzamel-cd met het nummer Resist. De muziek van Malochia is een mix van gothic, industrial en electro en heeft haar oorsprong in de jaren tachtig. Op Dreamhunter worden melodieuze ballads afgewisseld met harde industriële nummers en is er ruimte voor twee duetten (Resist en Hypnot'eyes'ed). De nummers worden ingekleurd met gitaar, synthesizer sequences en samples. Optredens van Malochia worden opgeluisterd met vuur, speciale lichteffecten en prachtige kostuums. De groep treedt aan tijdens het prestigieuze Gothic Wave Treffen in Leipzig.

1999

Malochia treedt veel op in Nederland en Duitsland met zowel Clan Of Xymox als met Christian Death. Ook wordt een kleine toernee gedaan met het Noorse Magenta. Omdat het contract met Celtic Circle Productions/Khazad-dum beëindigd is en er nog grote vraag is naar het album Dreamhunter, besluit de groep het album te laten herdrukken. De distributie ligt daarbij in handen van Displeased Records en Phosphor.

Clan Of Xymox

2000

Drummer René Jongeneelen wordt aan de bezetting toegevoegd om tijdens optredens de live-drumpartijen te verzorgen. René speelt tevens in de groepen X-Icon en Cruelty Alliance (waar Niels ook deel van uitmaakt). Malochia speelt in januari op het Noorderslag Festival in Groningen, waar het de groep verboden wordt om vuur te gebruiken tijdens de show. Hoewel de erkenning voor Malochia slechts mondjesmaat toeneemt, mag het gothic-genre zich in een stijgende populariteit verheugen, getuige de vele zalen die wat met gothic doen en parties organiseren. Opvallend is dat vooral in Limburg veel gothic-parties georganiseerd worden. Dit zal te maken hebben met het feit dat gothic enorm populair is in Duitsland en veel Duitsers op parties in Limburg afkomen.

Cruelty Alliance X-Icon

2002

Na tien jaar actief geweest te zijn gaat Malochia in augustus uit elkaar na zakelijke meningsverschillen. Antoinette Legel steekt haar energie in het bedrijf Funny Skin by Antoinette dat latex- en gothisch-erotische kleding ontwerpt en produceert. In 2003 wordt ze de zangeres van de gothic rockformatie Daeonia. Niels Bakker gaat verder als zanger in de cyber gothic-metal band Drionide en is actief met zijn soloproject Fase Four. Patrick van Alphen houdt zich bezig met de dark-elektroband Contrast en René Jongeneelen gaat verder met zijn dark-wave project Dissident Copies en voegt zich later ook bij Contrast.

Contrast Daeonia Dissident Copies Drionide

Discografie Malochia

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Malochia

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer