Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MARC KLAASSEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

piano

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Marc Klaassen

Biografie Marc Klaassen

Als Marc Klaassen (Amsterdam, 1963) als klein jochie op een klassenavond 20 gulden verdient met piano spelen begint hem te dagen dat een carrière als muzikant geen gek idee is. Hij speelt vervolgens vanaf zijn vijftiende in verschillende jeugdbandjes basgitaar en toetsen.
Volledige biografie...

Instrumenten

piano

Overige muzikanten

Michel van Dijk   zang

Biografie Marc Klaassen

In bezetting van

Plus Doreen   basgitaar
Roberto Q and The Boppers   basgitaar

1972 - 1980

Als Marc Klaassen (Amsterdam, 1963) als klein jochie op een klassenavond 20 gulden verdient met piano spelen begint hem te dagen dat een carrière als muzikant geen gek idee is. Hij speelt vervolgens vanaf zijn vijftiende in verschillende jeugdbandjes basgitaar en toetsen.

1981 - 1982

Serieuzer wordt het als hij in 1982 bassist wordt van de Bussumse rockband van Robert Hulsman, Roberto Q and the Boppers. Ook bast hij dan regelmatig bij de Good Time Gang en De Capsones.

1983 - 1994

In '83 leert hij de singer songwriter Ad Vanderveen kennen en sluit hij zich aan bij diens rootsrockgroep Personnel. Twee jaar later verschijnt de elpee Off The Record, deels live opgenomen in de Melkweg. Naast basgitaar speelt Marc ook piano op verschillende nummers.
Marc verlaat de band begin jaren 90 maar speelt wel in 1994 mee op het titelnummer van Ad Vanderveen’s solo plaat Sooner or Later.

1995 - 1996

In diezelfde periode speelt hij ook met Theo Houtkoop in Blues Bianco en bij gelegenheid in de band van Michel van Dijk en oud Kayak gitarist Johan Slager; Ravage. Hij raakt met beide goed bevriend en vormt met Slager mid jaren 80 de band Doreen, geformeerd rond de Heemskerkse zangeres Dorien Teeuwisse. De band geniet een cult status en verwerft zich een uitstekende live reputatie met optredens in het Nederlandse club circuit. Marc speelt afwisselend basgitaar en keyboards. De band breng twee albums uit; It’s Got To Be Love en in 1996 A Saturday Night at the Bamboo Bar, live opgenomen in de Amsterdamse Bamboo bar. Kort daarna valt de band uiteen.

1997 - 1999

Marc gaat zich meer toeleggen op het opnemen en produceren van muziek en bouwt stapsgewijs een eigen studio op die hij de Waalstudio doopt. Met Michel van Dijk en Johan Slager treedt hij sporadisch op met de Michel van Dijk band.

2000 - 2013

Vanaf 2000 wordt hij de vaste toetsenist van de Ladyshavers, de bluesband van Peter Boelen, eigenaar van de befaamde gitaarwinkel de Plug. De groep heeft in 2010 een bescheiden zomerhit met het door Marc geproduceerde liedje Blablabla, de keytrack van de veelgeprezen documentaire Mama don’t like no Guitarpickers round here.

Hij sluit zich ook aan bij de Rolling Stones coverband de Catstones, onder leiding van de flamboyante zanger Jerry Turner. Als gastmuzikant staat hij vaak op het podium met de cover band Re-United en begeleidt hij muzikanten als T-Bone Fisher, Peter Lavell en Jono Jack. Ondertussen perfectioneert Marc zijn studio skills en onder eigen naam verschijnt op I -Tunes in 2010 zijn album Blue, met eigen werk. Het gebruikte format om zelf alle nummers in te spelen en deze in eigen studio te bewerken, zo nu en dan ondersteund door een gastmuzikant, wordt later de blauwdruk voor het Slice of Dylan project. In 2012 poduceert Marc de succesvolle plaat Cling voor de band Van Zanden.

2014

Vanaf 2014 is Marc ook toetsenist bij de aanstekelijke Rhythm and Blues groep Buzz Around waar hij geregeld mee optreedt. Met Michel van Dijk vormt hij de afgelopen vier jaar het duo Klaassen & Van Dijk. Hun samenwerking zet zich tevens voort in het Lone Project waar Marc sinds 2015 ook deel van uitmaakt.

Discografie Marc Klaassen

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Marc Klaassen

Video Marc Klaassen

Klaassen & Van Dijk - Swe...
Klaassen & Van Dijk - Sweetheart Like You
Klaassen & Van Dijk Abs...
Klaassen & Van Dijk   Absolutely Sweet Marie
Klaassen & Van Dijk - Cor...
Klaassen & Van Dijk - Corrina Corrina
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Klaassen & Van Dijk - Corrina Corrina

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer