Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MARTYN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Bron: officiële website

Genre

drum 'n' bass, dubstep, techno

Online

Label 3024

Martyn

Martyn is een DJ/producer van drum 'n' bass en dubstep. In 2012 wordt de Eindhovenaar Amerikaans staatsburger.
Volledige biografie...

Biografie Martyn

Martyn is een DJ/producer van drum 'n' bass en dubstep. In 2012 wordt de Eindhovenaar Amerikaans staatsburger.

2005 - 2009

Martyn (echte naam Martijn Deykers) groeit op in Eindhoven en vertrekt later naar Rotterdam. Zijn eerste 12 inch Get Down komt in 2005 uit bij een Brits drum 'n' bass label. In 2007 start hij samen met kunstenaar Erosie zijn eigen label 3024, vernoemd naar zijn Rotterdamse postcode. Op zijn debuutalbum Great Lengths uit 2009 zijn vooral dubstep-invloeden te horen. De releaseparty's van dit album zijn in Londen en Berlijn. De dj/producer opereert vooral internationaal en verhuist in 2009 naar Washington.

2011

Zijn tweede album Ghost People komt uit bij Brainfeeder, het label van de Amerikaanse producer Flying Lotus. De albumtitel komt van een documentaire die verhaalt over een inmiddels 85-jarige Japanse Amerikaan die tijdens de Tweede Wereldoorlog in een interneringskamp heeft gezeten. Het album wordt genomineerd voor een 3voor12-award.

2012

Martyn ontvangt het Amerikaans staatsburgerschap. Hij speelt over de hele wereld maar is ook in Nederland nog actief. Tijdens het STRP festival in Eindhoven vindt de première plaats van een visueel project dat hij heeft gemaakt met kunstenaars Erosie en Xavier Magot.

2013 - 2015

Martyn treedt op met zijn live-sets over de hele wereld. Zo speelt hij in Spanje, Duitsland, Groot-Brittannië en zijn nieuwe thuisland Amerika. In maart brengt hij de EP Newspeak uit met drie nieuwe tracks. In december verschijnt digitaal Be My Own Pupil, een voorproefje op het album The Air Between Words dat juni 2014 verschijnt. Het online magazine DJ Broadcast roemt de nieuwe aanpak van Martyn op dit album en noemt de basgedreven composities "vrijer dan ooit."
Op 2 maart 2015 wint Martyn voor het album een Edison in de categorie Dance.

Discografie Martyn

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Martyn

Audio/Video Martyn

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer