Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MCCHICKS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2008 - heden

Genre

pop

McChicks

McChicks is het trio Tessa Boomkamp, Astrid Akse en Phaedra Kwant. De drie muzikanten hebben allemaal een conservatoriumopleiding genoten en hun sporen verdiend als begeleiders van onder anderen Marco Borsato, Claudia de Breij, Frédérique Spigt, Veldhuis & Kemper en Edwin Rutten en in onder meer de bands Loïs Lane, Normaal ...
Volledige biografie...

Bezetting

Tessa Boomkamp   drums, zang
Astrid Akse   gitaar, zang
Phaedra Kwant   basgitaar, zang

Genoemd in de biografie van

2008   Tessa Boomkamp
2009   Phaedra Kwant
2009   Rob Winter

Biografie McChicks

McChicks is het trio Tessa Boomkamp, Astrid Akse en Phaedra Kwant. De drie muzikanten hebben allemaal een conservatoriumopleiding genoten en hun sporen verdiend als begeleiders van onder anderen Marco Borsato, Claudia de Breij, Frédérique Spigt, Veldhuis & Kemper en Edwin Rutten en in onder meer de bands Loïs Lane, Normaal en Time Bandits. Samen spelen ze Engelstalige popmuziek, gezongen in close harmony. In mei 2009 verschijnt het titelloze debuutalbum. De dertien tracks zijn opgenomen in de Fendal Soundstudio's te Loenen aan de Vecht en bevat naast eigen werk ook een versie van The Man With The Child In His Eyes van Kate Bush.

Discografie McChicks

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video McChicks

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer