Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MEDIA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1983 - 1987

Genre

new wave

Media

In 1985 strandt de band Media (met leden uit Groningen, Nijverdal, Ermelo en Harderwijk) in een voorronde van de Grote Prijs van Nederland ten gevolge van een gebroken snaar. Ondanks deze pech is platenmaatschappij Sony onder de indruk van hun op Britse leest geschoeide new wave. Bladen als Oor en ...
Volledige biografie...

Bezetting

Rob Van Zomeren   zang
Richard Emans   basgitaar
Robert van der Tol   gitaar, saxofoon
Henk Van Der Neut   drums
Robin van Vliet   gitaar, toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

1983   Robin van Vliet
1996   La Pat

Biografie Media

In 1985 strandt de band Media (met leden uit Groningen, Nijverdal, Ermelo en Harderwijk) in een voorronde van de Grote Prijs van Nederland ten gevolge van een gebroken snaar. Ondanks deze pech is platenmaatschappij Sony onder de indruk van hun op Britse leest geschoeide new wave. Bladen als Oor en Vinyl besteden ruim aandacht aan de band en vergelijken de muziek met o.a. The Blue Nile, Talking Heads en Talk Talk. Media speelt veel in het clubcircuit, maar de drie singles die worden uitgebracht doen niets. De band houdt de eer aan zichzelf en in 1987 valt Media uiteen. Rob van Zomeren brengt met de band Siberia in 1990 enkele singles uit. Gitarist Robert van der Tol is in 1990 een van de oprichters van het internationale gezelschap Il Gran Teatro Amaro. Midden jaren negentig speelt hij in de band van zangeres La Pat.

Discografie Media

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Media

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer