Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MENNEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Mennen

Periode

1994 - 2010

Genre

hardrock

Mennen

Hardrockband rondom zanger Joss Mennen (ex-Zinatra).
Volledige biografie...

Bezetting

Joss Mennen   zang
Alex Jansen   basgitaar
Fon Janssen   drums
Gino Rerimassie   gitaar

Overige muzikanten

P.P. Meusen   gitaar
Eric Van De Kerkhof   gitaar
Frenk Aendenroomer   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1992   Zinatra
2003   Erwin Musper

Biografie Mennen

Hardrockband rondom zanger Joss Mennen (ex-Zinatra).

1994

Na zijn vertrek bij de band Zinatra en een periode van bezinning richt Joss Mennen de band Mennen op. Waar Zinatra neigde naar melodische hardrock gaat Mennen meer richting metal. De band wordt getekend door het Duitse T&T Records. Onder productionele leiding van Wolfgang Stach (o.a.Guano Apes) wordt in de Duitse Ton & Ton studio te Recklinhausen het titelloze debuutalbum opgenomen. Een van de elf nummers op de plaat is een coverversie van House For Sale van Lucifer. Via JVC verschijnt de cd ook in Japan.

Lucifer Zinatra

1995

De hevige overstromingen in het zuiden van Nederland inspireert Mennen om het nummer River Of Tears op te nemen. Het Nederlandse Red Sea Records brengt het liedje uit als benefietsingle. Alle opbrengsten gaan naar een speciaal rekeningnummer voor de slachtoffers van de ramp. De actie wordt ondersteund door radiozender 3FM, die het nummer een aantal weken in haar programmering opneemt.

1996

Met name het succes in Japan maakt het mogelijk om een tweede album op te nemen. De band gaat met producer Mark Anthony (o.a. For Absent Friends) de Markant Recording Studios te Heeze in. Het album Back To The Real World verschijnt in september en wordt ondersteund met een 50 shows tellende Back On The Real Road-tour in de Benelux met als hoogtepunt het Bospopfestival in het Limburgse Weert met ongeveer 10.000 bezoekers.

Mark Anthony

1998

Voor het derde album werkt Mennen samen met producer Edwin Balogh (Tamas, Ayreon) aan het meer songgeoriënteerde album Age of Fools. Gitarist P.P. en bassist Frenk Aendenroomer verlaten de band. Aendenroomer wordt vervangen door Alex Jansen en de band gaat verder als viermansformatie.

1999

Mennen Mennen tourt door Europa en speelt in de voorprogramma's van grote internationale bands als Scorpions, Gotthard, Molly Hatched, Grip Inc en Avalon. De groep staat ook op het Aardschokfestival en het Rocktoberfest.

2000

Het jaar gaat van start met een showcase tijdens Eurosonic in Groningen. Aan de steeds groter groeiende schare fans wordt gevraagd te stemmen op hun favoriete nummers van Mennen. De meest favoriete nummers worden live opgenomen in een volle Biebob te Vosselaar in België en verschijnen op het album Circle Of Live. De plaat wordt door Peter de Wint (Glenn Hughes, Harem Scarem) gemixt in zijn studio te Antwerpen.

2001

Met name in het zuiden van Europa wordt het Live album zeer goed ontvangen. Mennen doet een tournee door Frankrijk, Spanje en Portugal.

2002

Mennen bouwt een eigen opname- en repetitiestudio ter voorbereiding van een nieuw album.

2003

De opnames voor het vijfde album Freakazoid nemen het grootste deel van het jaar in beslag. In de studio wordt Mennen terzijde gestaan door Erwin Musper, dezelfde producer die ruim tien jaar eerder Mennens vorige band Zinatra heeft opgenomen.

Erwin Musper

2004

Mennen De Europese release van Freakazoid in maart wordt gevolgd door de Unless Something Better Is One TV-Tour en de single Down. In september verzorgt Mennen in 013 te Tilburg het voorprogramma van Whitesnake. Mennen tekent in september een internationale deal met de Zweedse platenmaatschappij Escapi NMS AB. Escape brengt het album Freakazoid in november uit in Europa en in januari in de Verenigde Staten. In oktober neemt de Limburgse rockband met Jeroen Musper een videoclip op bij het titelnummer.

2005

Mennen Het titelnummer van het album Freakazoid verschijnt in juni op single. De bijbehorende videoclip wordt geregisseerd door Jeroen Musper. Mennen vertrekt na de zomer naar Cincinnati om in de nieuwe studio van Erwin Musper het album Planet Black op te nemen. Na de opnames volgt een promotietournee door het Noordoosten van de Verenigde Staten. Ter plekke neemt de band met Musper ook een live-cd op.

2006

Mennen In september gaat Mennen op tournee door de Verenigde Staten. De live-cd Freakalive komt op 13 oktober uit bij Armageddon Music. Voordat de plaat in de schappen ligt, doet de band enkele Amerikaanse shows waaronder een optreden tijdens het Midpoint Festival te Cincinnati waar jaarlijks zo'n 20.000 bezoekers op af komen.

2007

Mennen gaat op tournee met Victory & Nikki Puppet, opent tweemaal voor de bands Masterplan en Saxon, speelt op Wacken Open Air en is hoofdact op het Holy Cow Festival in Schijndel. Aan het eind van het jaar verlaat gitarist Erik van de Kerkhof Mennen om nieuwe muzikale wegen te verkennen. Joss Mennen vraagt zijn oude Zinatra-maatje Gino Rerimassie om de vrijgekomen plaats in te nemen. Na de komst van Rerimassie staan ook nummers van Zinatra op de setlist van Mennen.

2008

Eric van de Kerkhof brengt zijn album Perfect Lives uit. De plaat bevat een mengeling van latin en jazz en bevat bijdragen van Jeroen Vierdag (bas), Gijs Anders van Straalen (percussie), Tjaco Oostdijk (drums, vibraphone), Marleen van Emmerik (zang), Robert Rook (piano) en Barend Tromp (bas). Op hun zevende album Planet Black laat Mennen een nieuw geluid horen waarin onder meer ruimte is voor jazzinvloeden, zoals in het nummer Future Ahead.

2010

Na zeventien jaar, vijf studioalbums en twee livealbums stopt Mennen ermee. Op 17 april doet de band een afscheidsoptreden in De Bosuil te Weert, in de meest succesvolle bezetting van Joss Mennen, Eric van de Kerkhof, Alex Jansen en Fon Janssen, aangevuld met gastmuzikanten en een koor.

Discografie Mennen

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Mennen

Audio/Video Mennen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer