Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MERCY SEAT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Mercy Seat in 2011

Periode

1995 - 1998

Genre

rock

Online

Officiële website

Mercy Seat

Mercy Seat is een rockband uit Tilburg en een van de voorlopers van Wealthy Beggar. Van gitarist Jan van Gestel (1970-2010) verschijnt in 2011 onder de naam Valery Finn postuum het soloalbum Man Of The Year. Tijdens de cd-presentatie op 19 maart 2011 doet Mercy Seat een reünieoptreden. Uit de ...
Volledige biografie...

Bezetting

Niels Verwey   basgitaar
Tino Boley   zang
Harold Bastiaansen   drums
Derrick van Schie   achtergrondzang, toetsinstrumenten

Overige muzikanten

Jan van Gestel   achtergrondzang, gitaar
Jochem van Tol   gitaar

Genoemd in de biografie van

1999   Wealthy Beggar

Biografie Mercy Seat

Mercy Seat is een rockband uit Tilburg en een van de voorlopers van Wealthy Beggar. Van gitarist Jan van Gestel (1970-2010) verschijnt in 2011 onder de naam Valery Finn postuum het soloalbum Man Of The Year. Tijdens de cd-presentatie op 19 maart 2011 doet Mercy Seat een reünieoptreden. Uit de hernieuwde samenwerking komt ook The Sunshine EP voort, opgedragen aan Van Gestel en gitarist Jochem van Tol (1967-2009).

Discografie Mercy Seat

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Mercy Seat

Audio/Video Mercy Seat

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer