Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MICHAEL PRINS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

14-12-1985 - heden

Genre

gitaar, mondharmonica, piano, singer-songwriter, zang

Online

Bandcamp
Facebook

Michael Prins

Michael Prins wint in juli 2013 de tweede editie van De Beste Singer-Songwriter Van Nederland.
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, mondharmonica, piano, zang

Genoemd in de biografie van

2013   Maaike Ouboter
2014   Carice van Houten

Biografie Michael Prins

Michael Prins wint in juli 2013 de tweede editie van De Beste Singer-Songwriter Van Nederland.

1985 - 2012

Michael Prins (Giessenburg, 14 december 1985) groeit op in een dorp langs de Lek nabij Kinderdijk. Hij neemt piano- en gitaarles en luistert thuis naar klassiek en platen van Neil Young, Bob Dylan en Nick Drake. Op zijn vijftiende stopt hij met zijn middelbare schoolopleiding. Prins overweegt nog even om in het leger te gaan, maar komt er tijdens de keuring achter dat hij daar niet op zijn plaats is. Hij gaat aan het werk in het atelier van zijn vader, die kunstenaar is, en werkt vier uur per dag. De rest van zijn tijd besteedt hij aan muziek. Prins' voorkeur gaat uit naar Ierse, Amerikaanse en Engelse folk uit de jaren zestig en zeventig. Dankzij het toenemende aantal optredens kan hij rondkomen van zijn muziek. Hij verhuist naar Rotterdam en later naar Haarlem.

2013

Prins doet mee aan De Beste Singer-Songwriter Van Nederland (DBSSW), het televisieprogramma van de VARA en BNN waarin 3FM-DJ Giel Beelen op zoek gaat naar Nederlands singer-songwritertalent. In de aflevering rond het thema muzikale helden speelt Michael Prins een ode aan blueslegende Robert Johnson en in een andere aflevering zingt hij met deelneemster Maaike Ouboter de duetten A Fool's Pride en 7 Seconds. De media-aandacht levert hem onder meer een concert op tijdens het festival Oerol op Terschelling. Door het winnen van de finale van DBSSW op 29 juli staat Michael Prins onder meer op de festivals Lowlands en Sziget en in het voorprogramma van de Engelse zanger Andy Burrows en de Belgische popgroep Hooverphonic. Hij doet ook showcases in Londen voor platenmaatschappijen en concertorganisatoren. De single Close To You wordt een hit. In oktober verschijnt het debuutalbum Rivertown Fairytales.

Maaike Ouboter

2014

In januari staat de zanger op het festival Noorderslag in Groningen. De zanger is ziek en moet zich door zijn set heen worstelen. Er volgen meer optredens in de Nederlandse concertzalen.

2015

In het tv-programma De Wereld Draait Door wordt de single 'Fear Not' gepresenteerd. Het nummer is een duet met Carice van Houten en is de eerste single van het album 'A Dreamer's Dream Is Forever To Be Yours'. Voor dit album werkt hij samen met producer/arrangeur Reyn Ouwehand.

Carice van Houten

2016

Met de tour 'A dreamer's dream' trekt Prins langs de Nederlandse theaters. In de zomer tourt hij als special guest met Racoon.

Racoon

Discografie Michael Prins

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Michael Prins

Audio/Video Michael Prins

Video Michael Prins

[FreakNacht] Michael Prin...
[FreakNacht] Michael Prins - Poor Boy's Blues 14-06-2013
Michael Prins Doet Gerrit...
Michael Prins Doet Gerrit Dekzeil - Ik ben Gerrit
Michael Prins - Close To ...
Michael Prins - Close To You - Finale De Beste Singer-Songwriter van Nederland
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
[FreakNacht] Michael Prins - Poor Boy's Blues 14-06-2013

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer