Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MICHELLE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Michelle

Periode

03-08-1981 - heden

Genre

pop, songfestival

Online

Twitter
Facebook

Pseudoniemen

Mechell'

Michelle

Michelle vertegenwoordigt in 2001 Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival met het liedje Out On My Own. Vanaf 2008 maakt ze deel uit van de band EinsteinBarbie en zingt ze regelmatig met de Songfestivalformatie The Eurostars.
Volledige biografie...

Bezetting

Michelle Courtens   componist, gitaar, tekstschrijver, zang

Overige muzikanten

Phaedra Kwant   basgitaar, componist
Sander Geboers   toetsinstrumenten
Haye Jellema   drums
Jurgen Burdorf   gitaar

Genoemd in de biografie van

1997   Phaedra Kwant

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

13-8-20, Dimensions Festival, The Garden Resort, Tisno

Biografie Michelle

Michelle vertegenwoordigt in 2001 Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival met het liedje Out On My Own. Vanaf 2008 maakt ze deel uit van de band EinsteinBarbie en zingt ze regelmatig met de Songfestivalformatie The Eurostars.

1981 - 2000

Michelle Courtens (Venray, 3 augustus 1981) start op jeugdige leeftijd met viool- en cellolessen. Ze verhuist van Meerlo naar Wijk bij Duurstede en wordt celliste in het plaatselijke orkest. Michelle wordt aangenomen door het AJO Jeugd Symfonie Orkest. In 1998 doet ze een vooropleiding aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Na de Havo volgt ze vanaf 1998 de vakopleiding lichte muziek zang, met bijvak cello, aan het conservatorium van Amsterdam. In januari 1999 is de zangeres voor het eerst op televisie te zien. Samen met Ernst Daniël Smid zingt ze het duet Don't Give Up (muziek: André Remkes) in een Tros- themaprogramma voor het Wereld Natuur Fonds. In augustus van hetzelfde jaar start ze haar opleiding jazzzang aan het Conservatorium Amsterdam.

2001

Op 2 maart wint Michelle de finale van het Nationaal Songfestival met het popliedje Out On My Own. Het nummer is geschreven door Dirk-Jan Vermeij (I Travel) en André Remkes. Zangeressen Martine Wolkers en Janneke Spruyt verzorgen de achtergrondvocalen. Zowel de vakjury als het publiek geven Michelle de meeste punten, respectievelijk 50 en 34. Tijdens het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen op 12 mei valt Michelle op door haar bijdrage zittend en op blote voeten uit te voeren. Ze behaalt slechts de achttiende plaats met zestien punten. De editie wordt gewonnen door het Tanel Padar & Dave Benton uit Estland. De single Out On My Own wordt alarmschijf en behaalt de negende plaats in de Nederlandse Top 40.

I Travel

2002 - 2005

De volgende single Coming Up Roses wordt geen hit. In 2003 studeert Michelle af met het cijfer 9 aan het conservatorium van Amsterdam en wordt ze toegelaten tot de Masteropleiding. Ze formeert een band met bassiste Phaedra Kwant (met wie ze ook de muziek schrijft), gitarist Jurgen Burdorf, drummer Haye Jellema en toetsenist Sander Geboers. In 2005 werkt ze enkele maanden mee aan een workshop aan de theaterschool van Amsterdam. Michelle is werkzaam als zangdocente.

2006

Op 16 september trouwt Michelle met haar vriendin Carlijn. Op 5 november gaat de musical Chess in première in de Goudse Schouwburg. Michelle maakt deel uit van het orkest en speelt in het ensemble.

2007

Michelle levert op cello gastbijdragen aan het album Aristo + Friends van orkestleider en arrangeur Aristo Tzignolis (beter bekend als Fred van Straten van o.a. De Gigantjes en Total Touch). Ze treedt zelf op onder de naam Mechell'.

Aristo + Friends

2008 - 2009

Michelle maakt met haar broer Jasper deel uit van de band EinsteinBarbie en zingt regelmatig met de Songfestivalformatie The Eurostars. Ze werkt met gitarist/producer Jaap Berends aan haar debuutalbum. Op 25 april 2009 presenteert Michelle de single Boobs 'n Brains in aanwezigheid van de minister van OC&W Ronald Plasterk tijdens de verkiezing van de Femme 2009 Award in de Jaarbeurs Utrecht.

Einsteinbarbie The Eurostars

Discografie Michelle

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Michelle

Audio/Video Michelle

Video Michelle

Michelle - Out On My Own ...
Michelle - Out On My Own - Eurovision Song Contest 2001
Back in Time: Michelle "N...
Back in Time: Michelle "Netherlands 2001"
Michelle - My everything ...
Michelle - My everything (my new song)
Michelle - Change me (my ...
Michelle - Change me (my new song)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Back in Time: Michelle "Netherlands 2001"

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer