Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MONOKINO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2002 - heden

Genre

indie

Online

Officiële website

Monokino

Monokino is een muzikale samenwerking tussen Amsterdammer George van Wetering en Yu Jin, een Hamburgse van Chinese afkomst. Aangevuld door drummer Wouter de Buck tourt het duo met elektronische indiepop door zowel Nederland en Duitsland als China en de Verenigde Staten.
Volledige biografie...

Bezetting

George van Wetering   gitaar, zang
Yu Jin   synthesizer, toetsinstrumenten, zang
Wouter de Buck   drums

Overige muzikanten

Frans van Gasten   drums

Genoemd in de biografie van

2004   Persil
2013   Jacco Gardner

Biografie Monokino

Monokino is een muzikale samenwerking tussen Amsterdammer George van Wetering en Yu Jin, een Hamburgse van Chinese afkomst. Aangevuld door drummer Wouter de Buck tourt het duo met elektronische indiepop door zowel Nederland en Duitsland als China en de Verenigde Staten.

2002 - 2006

Monokino bestaat al een paar jaar als band voordat zanger/gitarist George van Wetering tijdens een uitwisselingsproject van de Universiteit van Amsterdam Yu Jin ontmoet in de Hochschule für bildende Künste Hamburg. Yu Jin komt uit Cobra, de eerste vrouwelijke rockband van China die vanuit Beijing vooral in de jaren negentig actief was en ook heeft opgetreden in de legendarische club CBGB's in New York City. De afstand tussen Amsterdam en Hamburg blijkt geen belemmering te zijn voor de muzikale samenwerking. De twee muzikanten werken via internet aan nieuwe nummers. Repetities vinden vrijwel altijd plaats vlak voor optredens in zowel Nederland als Duitsland. Op 26 mei 2005 staat Monokino in de bovenzaal van Paradiso tijdens de finale van de Parool Popprijs. Een optreden tijdens een Chinees festival in de Melkweg in Amsterdam leidt tot een uitnodiging voor een optreden op het MIDI-festival in Beijing. Het Duits/Franse televisiestation Arte maakt een documentaire over de Chinese reis. De Beijing EP (2006) komt uit via het Duitse label Saint Records dat samenwerkt met het Chinese label Newbees Music.

2007 - 2012

Yu Jin heeft familie, vrienden en connecties in de Chinese muzikantenwereld waardoor het relatief eenvoudig is optredens in China te regelen. Monokino keert er regelmatig terug. De band treedt ook op in de Verenigde Staten, zoals in 2009 tijdens South By Southwest in Austin, Texas en in de steden New York, Washington, Boston en Philadelphia. Het duo wordt versterkt door drummer Frans van Gasten. In 2009 verschijnt ook het album New Kid. De cd wordt in de Benelux uitgebracht door My First Sonny Weissmuller en in China door Modern Sky Asia. Dankzij het contract bij dat grote onafhankelijke label tourt Monokino veelvuldig door China. De Chinese tournee in mei 2010 is de eerste met drummer Wouter de Buck. Een van de optredens is in de Dutch Cultural Centre in Shanghai.

2013

Het album Fake Virtue is geproduceerd en gemixt samen met Jacco Gardner. De band promoot de cd in april en mei met een grote club- en festivaltournee door China met onder andere optredens op het Strawberry Music Festival, China's bekendste openluchtfestival in Beijing en Shanghai.

Jacco Gardner

2014

Het SXSW Music Festival in Austin, Texas nodigt de band uit voor een showcase in maart.

Discografie Monokino

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Monokino

Audio/Video Monokino

Video Monokino

Monokino - New Kid - Offi...
Monokino - New Kid - Official Music Video
Monokino - So Street - Of...
Monokino - So Street - Official Music Video
Monokino - Hard Syncer
Monokino - Hard Syncer
Monokino - Fake Virtue - ...
Monokino - Fake Virtue - Album Commercial
Monokino - Melissa - Offi...
Monokino - Melissa - Official Music Video
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Monokino - New Kid - Official Music Video

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer