Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MOONLIZARDS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1989 - 1995

Genre

punk, rock

Moonlizards

Moonlizards is melodieuze powerpunk uit Groningen.
Volledige biografie...

Bezetting

Adam Wachters   drums
Ricky van Duuren   basgitaar
Dick Smid   gitaar
Jürgen Veenstra   zang

Genoemd in de biografie van

1985   Boegies
2008   Meindert Talma

Biografie Moonlizards

Moonlizards is melodieuze powerpunk uit Groningen.

1989 - 1999

Moonlizards begint in eerste instantie als gelegenheidsgroepen De Pig Rhythms en Asylum Souls in voorprogramma's in Simplon van respectievelijk The Rhythm Pigs en Soul Asylum uit de VS. Covers maken snel plaats voor eigen werk, waarna de band uitgroeit tot een van de meest veelbelovende undergroundbands uit Groningen. Moonlizards is via de VPRO regelmatig te horen op Radio 3, speelt veel in het clubcircuit en doet in 1990 een Europese tournee met de Duitse Spermbirds. In 1991 is de band te horen op Noorderslag en in 1994 geven zij acte de présence op het Lowlands festival. Het tweede en laatste album Stradivarius wordt met financiële steun van poppodium Vera in 1992 opgenomen in de Londense Southern Studios met producer Harvey Birrell (Therapy?, Bomb The Bass), maar terug in Nederland opnieuw gemixt. Tien maanden na het verschijnen van de cd gaat de band begin 1995 uit elkaar. Op uitnodiging van Tom Holkenborg (Junkie XL) doet de band 12 oktober 1999 nog eenmaal een optreden in Nighttown te Rotterdam. De verschillende groepsleden blijven na Moonlizards actief in nieuwe groepen als Straaljagers, O.D. Babe, Hockeyrockjes en Erectromorph.

Junkie XL

2012

Tijdens het festival Noorderzon in augustus vindt het officiële podiumdebuut plaats van Avery Plains, de Groningse supergroep rondom zanger Jurgen Veenstra.

Avery Plains

Discografie Moonlizards

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Moonlizards

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer